Karácsonyi film válogatás az HBO GO-n


Bizsi (18éves) - 1 hónapja

Decemberben a karácsonyi hangulat előcsalogatására nincs is jobb program, mint a karácsonyi filmek tömkelege. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 6 filmet az HBO GO-ról, ami garantáltan megteremti a karácsonyi atmoszférát. 

Értelem, érzelem és hóemberek (2019):

A film alapötletét Jane Austin Értelem és érzelem című alkotása adta. Az alaphelyzettől kezdve, a szereplők nevein át számos hasonlóságot fedezhetünk fel az eredeti mű és az interpretáció között.

Az biztos, hogy az adaptáció eléggé amerikaira és kellően karácsonyira sikeredett. A szerelmi szál és a gyönyörű karácsonyi dekorációk tényleg elhozzák a Karácsony hangulatát az otthonunkba.

Tehát ha egy nevetéssel teli, ünnepi hangulatú péntek délutánra vágyik a család, akkor csakis ajánlani tudom ezt a könnyed alkotást.

Rövid leírás:

A Dashwood testvérek – Ella és Marianne – imádják a karácsonyt, nagy rajongói a legszebb ünnepnek. Egy partiüzletet vezetnek, amelyben természetesen kiemelt szerepet kap a fehér ünnep. Az ügyfelek nagyon elégedettek a nővérek munkájával, akik roppant boldogok, egészen addig, míg nem találkoznak Edward Ferrisszel, a cég vezérigazgatójával. A két lelkes nőszemély olyan feladatot kap, amibe majdnem beletörik a bicskájuk, de a karácsony szeretete átsegíti őket az összes nehézségen.

Visszatérés Christmas Creekbe (2018)

A film elején mit sem sejtve belecsöppenünk egy előadásba az ünnepi szekrénysegéd  applikációról. Azért is emelném ki ezt a jelenetet, mert engem nagyon megfogott itt a főszereplő nő elhivatottsága és szakértelme, még akkor is ha a bizottságot nem sikerült meggyőznie ötleteiről. Ez az események megindítója. Amelia a karácsony értelme után kutatva egy múltidézésre hívja a nézőket szülővárosába, a kisvárosi Christmas Creekbe.

A filmet teljesen behálózza ez a nosztalgikus hangulat. A szereplők nagyon hamar az ember szívébe lopják magukat.

Őszintén én nagyon drukkoltam Henry bácsinak, hogy végre rátaláljon a megérdemelt boldogságra. Amelia nagybátyja továbbá rávilágított arra, hogy a konfliktusokat több szempontból is meg kell vizsgálni, emellett még számos bölcselettel szolgált, csak nyitott füllel kellet figyelni szavait. Nekem az egyik kedvenc karácsonyi filmemmé vált, az biztos hogy bekerül az újranézős kategóriába.

Rövid leírás:

Húsz évvel azután, hogy az apja és a nagybátyja nem áll szóba egymással, Amelia, a karriercentrikus, chicagói alkalmazás-fejlesztő visszatér a szülővárosába, Christmas Creekbe, hogy újra felfedezze a karácsony értelmét. Találkozik a gyermekkori barátjával, Mike-kal, és az elidegenedett nagybátyjával, Harryvel, akinek az Amelia apjával való ellentéte megosztotta a családot az ünnepi időszakban. Ahogy részt vesz az ünnepségeken, és kezd beleesni Mike-ba, Amelia újra fölfedezi a karácsony örömét.

Múltidéző  karácsony (2018):

A főszerepben ismét egy karriercentrikus, munkamániás hölgyet ismerhetünk meg. Maddie azonban, elérkezik az életének egy olyan pontjához, mely válsághelyzetbe sodorja. A megoldás itt is a gyökerekhez való visszatérés. Egy újabb nosztalgikus kirándulásra indulhatunk a múltba.

Ez a helyzetkomikumokban gazdag, vicces film sem hagy minket örök igazság nélkül: az igaz szerelemre megéri várni és megtartani, még akkor is, ha a közös élet lehetősége csak évek múltán vetődik fel.

Főszerepet kapnak a megvalósításra váró álmok, a célok, a karrierépítés, a család és a szeretet. Ajánlom figyelmébe mindenkinek, kellemes kikapcsolódást nyújt, így az ünnepek előtt a hosszas átdolgozott hétköznapok után.

Rövid leírás:

Miután Maddie megkapta álmai állását, hazaindul, hogy otthon töltse a karácsonyi ünnepeket. Hamarosan újra találkozik egykori középiskolás szerelmével, Carterrel, de a feszültség nem múlt el nyomtalanul közöttük. Amikor Maddie és Carter, az egykori ifjú szerelmesek arra kényszerülnek, hogy közösen dolgozzanak a középiskolai karácsonyi tánc összeállításán, végre félreteszik a nézetkülönbségeiket. A munka közben újra fölfedezik, miért is szerettek egymásba hosszú évekkel ezelőtt.

Karácsony 9-től 5-ig (2019) 

Ebben a filmben terítékre kerül a nosztalgia, a romantika, az értékek, a múlt és a jelen, egyszóval, minden, amit csak egy karácsonyi film kapcsán el tudunk képzelni.

A film főszereplőjével különös összhangra leltem, mert újságíró létére ugyanolyan lelkesedéssel ássa bele magát egy-egy cikk megírásába, mint mi itt a kidsnews.hu-nál. És már-már saját magamat láttam, amikor Jennifer a nap végén legépelte emlékeit, és tapasztalatait.

Ami a  történetet illeti, itt is fontos szerepet játszik a Meghan hóvihar, ez az esemény visszaköszön egy másik általam ajánlott filmben is, derítsd ki vajon melyikben! A cselekmény talán, kiszámítható fordulatot tartogat magában, de valljuk be egy karácsonyi film megítélésén ez nem ronthat. Bátran ajánlom mindenkinek, korosztály független, a sok eseményszál között biztos, hogy mindenki megtalálja a neki szólót. 

Rövid leírás:

Élete megbízását kapja Jennifer Clarke, a kemény bűnügyi riporter, amikor azzal a feladattal bízzák meg, derítse ki a karácsony valódi értelmét. Jennifer sajátos módon lát munkához, álruhát ölt, és egyszerű eladóként vállal munkát 9-től 5-ig, Black Friday-től egészen a karácsony estéig terjedő időszakban. Ám arra ő sem számít, hogy a fedett akció közben megtalálja hivatását, és találkozik majd álmai férfijával. Ez a karácsony más, mint a többi, ezt az ünnepet Jennifer sohasem fogja elfelejteni.

Karácsonyra összezárva:

Ha létezik olyan film, ami az összes karácsonyi klisét tartalmazza akkor az ez, a Karácsonyra összezárva. Hatalmas hóvihar tombol Clevelandben, nem meglepő, a reptereket lezárták. Repülő pilóta főszereplőnk láss csodát az ünnepeket a családjával kényszerül tölteni. Ekkor jön a csavar, vagy mégsem… Na de nem szeretném itt az egész történetről lerántani a leplet.

Legyen elég annyi, hogy a film közhelyekben gazdag, azonban ha kellően fáradt vagy és élvezed a kínos szituációkat, akkor biztos vagyok benne, hogy ironikus hősnőnk, Nina, meg fog mosolyogtatni.

Rövid leírás:

A téli vihar eléri Clevelandet, és földre kényszeríti a légijáratokat, a hotelek megtelnek az ottmaradt utazókkal. Nina, a pilóta vonakodva beleegyezik, hogy az arrogáns, de elbűvölő pilótatársát, Bradyt elvigye a szülei közeli házába. Ám kiderül, hogy a családja egy favágó partit rendez, melyen Nina volt barátja is jelen lesz. Szerencsére Brady kisegíti, és úgy tesz, mintha a barátja lenne. Amikor a hóvihar folytatódik, Nina és Brady ott ragadnak, és kénytelenek együtt tölteni az ünnepeket.

Olaf karácsonyi kalandja:

A gyerekek sem maradhatnak karácsonyi film nélkül. Garantált, hogy a csodás animációkkal tarkított mese az egész család számára jó szórakozást fog nyújtani. Olaf humoros személye nélkül nem is karácsony a karácsony. 

Rövid leírás:

A Jégvarázs-kisfilmben elérkezik az első karácsonyi időszak, amikor Arendelle kapui újra megnyílnak, Anna és Elza pedig ünnepséget rendeznek a kastélyban. Amikor azonban a vendégek váratlanul korán távoznak, hogy családi körben ünnepelhessenek, a nővérek rájönnek, hogy nem tudják, hogyan kell megünnepelni a karácsonyt. Olaf, a szószátyár hóember elhatározza, hogy segít a testvérpárnak emlékezetessé tenni az ünnepet, és Svennel, a rénszarvassal együtt elkezd a hagyományok után kutatni.

Szeretnétek tudni miért gondolom, hogy az amerikaiak számára Turks és Caicos egy dream destination? A válasz a filmekben rejlik, hangolódhattok ti is a karácsonyra az HBO GO-val!

Kellemes Ünnepeket és jó filmnézést kívánok!

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved