Lezárult a 2020-as Magyarország 365 fotópályázat


Kovács Barna (18éves) - 4 hete

Megvannak az idei Magyarország 365 fotópályázat győztesei. Az öt tagú szakmai zsűri 28 ezer kép közül választotta ki kategóriánként a legjobbakat. A járványhelyzet miatt idén nem volt díjátadó, de a szervezők úgy tervezik, hogy szabadtéri vándorkiállításon mutatják majd be a közönségnek az alkotásokat, szerte az országban.

A Magyarország 365 fotópályázat 2019-ben indult Magyarország Kormánya kezdeményezésére. Célja, hogy bemutassa hazánk büszkeségeit, a hazaszeretetet, valamint erősítse a közösségek és a generációk egymás iránti kötődését.

A versenyre profi és amatőr fotósok is pályázhattak fényképpel vagy fénykép sorozattal, a szervezők akár mobiltelefonnal készült képeket is vártak. Kaiser Ottó, a zsűri elnöke elmondta a kidsnews.hu-nak, hogy szerinte kifejezetten erős volt a mezőny:

Mészáros Márk: Séta a Marson

„Amikor a legelső anyagok megérkeztek már látszott, hogy a pályázók nem csupán megértették a kiírás lényegét, de komolyan is vették azt. Látható volt, hogy nagy lesz a verseny, nehéz lesz a választás, ami a második évben ha lehet még fokozódott. Nagyon komoly bázisanyag gyűlt össze, amely egyben a magyar fotográfia jelenlegi szintjét is tükrözi.” Hozzátette, hogy a meglévő három kategória mellé tervezik egy új, az Ifjúsági kategória meghirdetését is a jövőben.

Az idén meghírdetett kategóriák a Természet és táj, az Épített és tárgyi örökség, és az Életképek.

Mindhárom kategória győztese egymillió forintot kapott, második helyezettje 500 ezer forintot, harmadik helyezettje pedig 300 ezer forintot.

Ezen kívül kiosztottak minden kateóriában egy közönségdíjat is, melynek jutalma megegyezik az első helyezettével, valamint átadtak különdíjakat is, A Magyar Természetjáró Szövetség, A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Nagycsaládosok egyesülete jóvoltából.

A Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson című képe, az Épített és tárgyi örökség kategóriában Bella László Dimenzió híd című alkotása nyert, az Életképek kategóriában pedig Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata lett a győztes. A legjobban sikerült alkotások megtalálhatóak a fotópályázat weboldalán. A szervezők szeretnék, ha az idei pályázat képei nem csak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás szimbólumai is lennének.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Forrás:

Magyarország 365 fotópályázat

2017 Kidsnews | All rights reserved