Magyar betlehemek a Szent Péter téren – Mutatjuk az alkotásokat


Kovács Barna (18éves) - 1 hónapja

Harmadik éve rendezik meg a Vatikánban a betlehem kiállítást, melyre a világ minden tájáról érkeztek alkotások, köztük Magyarországról is. A kiállítás neve 100 Betlehem, és a Szent Péter tér oszlopcsarnokában tekinthető meg január 10-ig, természetesen a járványhelyzet miatt leginkább csak azok számára, akik a közelben laknak.

A világ közel 30 országából, több mint 100 alkotás érkezett az eseményre. Található köztük művészi kidolgozású történelmi betlehem, de modern feldolgozású alkotás is. Utóbbin Jézus a vöröskereszt sátrában születik meg egy földrengés sújtotta területen.

A tavalyi évben Magyarország volt a kiállítás díszvendége az eredetileg 2020 őszére tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. Ezt a kiállítást Ferenc pápa elsők között látogatta meg. Az idei díszvendég Ukrajna.

Természetesen 2020-ben sem hiányozhatnak a magyar alkotások, melyeket a korábbi évekhez hasonlóan idén is A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) által befogadott művészek készítettek. Az alapítványnak hála, most meg tudjuk mutatni nektek mind a hét magyar betlehemet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kultúra.hu ; A Magyar Kézművességért Alapítvány

2017 Kidsnews | All rights reserved