Meghosszabbították a Diákhitel Plusz igénylési határidejét


Kovács Barna (19éves) - 4 hónapja

Az eredetileg 2020 végégig igényelhető diákhitel plusz új igénylési határideje – a kormány döntése alapján – 2021 június 30, tájékoztatta a Diákhitel Központ Zrt. hétfőn az MTI-t. A diákhitel harmadik típusát a koronavírus okozta károk enyhítésére hozták létre, és mivel a második hullám is az elsőhöz hasonló következményekkel jár, a kormány indokoltnak látta a lehetőség fenntartását. A Diákhitel Plusz jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen romló munkaerőpiaci és gazdasági környezetben ne nőjön drasztikusan a felsőoktatási tanulmányaik felfüggesztésére kényszerülő fiatalok száma – írja közleményében a Diákhitel Központ.

A hitelt bárki igényelheti, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, még nem töltötte be az 55. életévét, valamint magyar állampolgár. A Diákhitel Központ a pénzt egyösszegben folyósítja, és teljes egészében szabadon felhasználható.

A maximálisan igényelhető összeg 500 ezer forint, melyet 1 év türelmi időt követően 5 éven belül kell visszafizetni. 

A többi diákhitelhez hasonlóan itt is igénybevehető a családtámogatási kedvezmény, 2 gyermek esetén az anya hitelének felét, 3 gyerek esetén az egészet elengedi az állam. A kedvezmény csak egy hitelre vehető igénybe.

Nem szabad beleugrani meggondolatlanul egy hitelszerződésbe. Tájékozódj körültekintően, és szükség esetén kérj segítséget mielőtt elköteleződsz!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

  • MTI
  • diákhitel.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved