Mi lesz a szilveszterrel 2020-ban?


Papp Júlia (16éves) - 6 hónapja

Ennél kilátástalanabb már nem is lehetne a helyzet, az viszont közel biztos, hogy a nagyszabású szilveszteri bulik nem lesznek vírusügyileg tolerálva idén. A karácsonyt mindenki megoldja meghitten a kiscsaláddal – az úgysem első sorban a haverokkal bulizásról szól -, de szórakozóhelyek és egyéb nagyobb beltéri gyülekezések híján a szilvesztert kivételes kreatív módokon kell majd abszolválni. 

Senki ne csüggedjen, ideje kipróbálni új formáját is a közös ünneplésnek, ki tudja, még a végén kiderül, hogy a megfelelő 9 ember társaságában akár még nagyobb megkönnyebbülés lesz 2020-at búcsúztatni, mint eddig valaha bármelyik évet.

Hogy december végére a karácsony-szezon után milyen korlátozások lesznek életben, azt nem tudjuk, de ha a jelenlegikkel és az ésszerűséggel számolunk, a lehetőségeink korlátoltak ugyan, de semmiképp sem veszett fejsze nyele az egész!

Íme pár tipp, kreatív megoldás, amik segítségével és testre szabásával együtt búcsúztathatjuk barátainkkal ezt a bonyodalmakkal teli évet:

1. Mivel a szórakozóhelyek kiestek, marad a házibuli. A fiatalok körében könnyen megesnek az akár 20-30 fős házibulik is, ezeket idén sajnos (vagy nem sajnos) el kell engedni, és lecsökkenteni 10 főre vagy az alá. 

A kis buliknak is megvannak ám az előnyeik, pl. kevésbé lesz szétszedve a ház, kevesebb ember zenei ízlését kell közös nevezőre hozni, több esélyed van minden résztvevővel tényleg beszélgetni, tudtok közösen, mindenkit bevonva tevékenykedni, családiasabb a hangulat, kevesebb a takarítandó terület, mosandó edény, pakolandó cucc, és az sem kizárt, hogy amikor hajnalban/reggel kipurcantok, mindenkinek lesz fekvőhelye. 

2. Ha mégis ragaszkodtok a nagylétszámú bulihoz – ami valljuk be ilyen keretek közt nem a legszerencsésebb -, akkor a helyszín legfeljebb kültéri lehet.

A kijárási tilalom a következő egy hónapban változhat bármilyen irányba, de ha marad a nyolcig hazaérés, akkor bizony nem lesztek sokan együtt koccintásnál. 

3. Aki még óvatosabb lenne idén bulizás szempontjából, kezdeményezhet egy olyan évzárást a baráti körében, ami nem tartalmaz közös esti murit, hanem napközben elmentek egy nagyot kirándulni valami különlegesen szép helyre, és közben kitárgyaljátok az év szépségeit és nehézségeit, termoszból forrócsokiztok a hegy tetején, aztán azt estét vagy megszervezitek kicsiben, vagy ahogy mindenkinek engedi az élethelyzete. 

4. Remélhetőleg senki sem kényszerül majd online szilveszterezésre, de ha mégis lesz ilyen, azon belül is vannak ám fokozatok, bár ha már így alakult a helyzet, lehet egy családi szilveszterből jobb élmények lesznek, mint egy egész éjszakás Zoomolásból.

Persze a szükség sokmindent szül, ki lehet hozni élvezhető dolgokat egy hosszú online videohívásból is, akkor is, ha messze fog állni a megszokott találkozásoktól. 

Bátran (de ésszel!) lehet kreatívkodni, kombózni a lehetőségeket, hogy a lehető legjobbat és legbiztonságosabbat megtalálja mindenki magának, maguknak, reméljük az idei szilveszteri buli lesz az első és utolsó, amit ilyen körülményesen kell töltenünk.  

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved