Péntekig lehet jelentkezni a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgáira


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint 2020. december 4-ig, (péntekig)  jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások. A jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg kívánják írni.

 Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával tartják meg január 23-án.

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2021/2022-es tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Idén 535 középiskola (48%) írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken.

Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy ezek valamelyikébe jelentkezik, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

Ezen iskolák, illetve feladatellátási helyek adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetőek az oktatas.hu honlapon.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved