Apiterápia: ősi gyógymód, ami télen is a rendelkezésünkre áll


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

Télen a szervezetünk több energiát igényel, így alkalmazkodik a környezeti változásokhoz, ezért ebben az időszakban kiemelt jelentőséggel bír az immunerősítés, amit a természet gyógyszertárából lehet a legtökéletesebben megoldani.   Az apiterápia kifejezéssel talán csak kevesen találkoztak mostanáig, a mögöttes jelentésével viszont alighanem mindenki tisztában van. Az „api” a méhre utal, a „terápia” pedig kezelést jelent, vagyis az összevont szószerkezet fogalmán a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük.

Az ősi gyógymód évszázadok óta ismert és napjainkban egyre többen fogyasztják az egészség megőrzésére az apiterápiába tartozó termékeket.

Németh Józsefné Márta természetgyógyász-reflexológus elmondta, hogy a méhpempő a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, a fiatal méhek táplálására szolgál, a kiváltságos méhkirálynő pedig egész életében fogyasztja, számára ez a hosszú élet titka.

Az immunrendszer támogatása, fertőzések, influenza megelőzésére, érelmeszesedés, szívinfarktus, időskori elbutulás, cukorbetegség, csontritkulás, makuladegeneráció megelőzésében jól alkalmazható. Fogyasztása kúraszerűen ajánlott.

A propolisz a méhek által a rügyekről begyűjtött gyanta, amihez a méhek saját váladékukat injektálják. A propolisz, mint egy bástya védi a kaptárt, megakadályozva a fertőzések és kórokozók behatolását, illetve a méhek megbetegedését is féken tartja.

„Vírusellenes „gyógyszer”, az influenza, nátha legyőzésére alkalmazzák előszeretettel, de egyéb légzőszervi megbetegedések, gyomorhurut, vastagbélgyulladás, fogínygyulladás, illetve szájüregi problémák kezelésére is nagyon jól.

Abszolút intelligens, ugyanis felismeri a káros baktériumokat, és csak ezeket pusztítja el, a jótékonyakat nem. Fertőzés esetén 1-3 g fogyasztása javasolt, mézben elkeverve, és gyógyulás után is ajánlott folytatni a gyógymódot körülbelül egy hétig” – fogalmazott a szakember.

A mézről természetes antibiotikumként beszélt. Mint fogalmazott, a méz kedvezően hat az izomzat, a szívizomzat működésére, tisztítja a vért, jót tesz az emésztésnek, vérnyomáscsökkentő hatása is van, nagy az energiatartalma, a fáradtság leküzdésében is hatásos.

Egy kiskanálnyi méz kiválóan nyugtatja a stresszes idegrendszert ,akár minden napi is lehet enni. A szakember kiemelte a Bio termékek kemikáliáktól mentes körzetben lévő kaptárakból készült termékeknek fontosságát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on isForrás:

Arkopharma a hatósági előírásoknál sokkal szigorúbban biztosítja a méhek helyének természetes tisztaságát. A kaptárak 20 km²-es körzetében kemikáliáktól mentes, bioorganikus környezetet teremtett, továbbá a terméket minden esetben szigorú minőség-ellenőrzés alá vetik.

2017 Kidsnews | All rights reserved