Európa akkor virágzik, amikor kisebbségei békében és harmóniában élhetnek


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

Ma van a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja, amelyről 2005-ben határozott az ENSZ közgyűlése, tekintettel arra, hogy 1945. január 27-én szabadította fel a szovjet Vörös Hadsereg az auschwitzi koncentrációs tábort.

Január 27-én, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 76. évfordulóján, megemlékezünk a holokauszt során meggyilkolt zsidó nők, férfiak és gyermekek millióiról, valamint a többi áldozatról, közöttük több százezer roma és szinti áldozatról.


A holokauszt kialakulásához az antiszemitizmus vezetett, amely azonban sajnos nem szűnt meg a náci koncentrációs táborok felszabadításával. Aggodalommal figyelem, hogy a zsidók elleni gyűlölet Európában és Európán kívül is újra erősödik. A világjárvány táptalajt adott a gyakran antiszemita narratívákat népszerűsítő összeesküvés-elméleteknek és félretájékoztatásnak. Aggasztó, hogy napjainkban ismét teret nyer a holokauszttagadás és a holokauszttal kapcsolatos tények torzítása.
 
Soha nem szabad felejtenünk.
 
Mivel a világjárvány miatt bezártak az emlékhelyek, és a túlélők száma csökken, új módszereket kell találnunk az emlékezésre. Mivel korunkban az összeesküvés-elméletek a közösségi médiában kapnak szárnyra, rá kell nevelnünk a fiatalokat, hogy elutasítsák az antiszemitizmust. A félretájékoztatás terjedésére válaszul a hatóságoknak, a közösségi platformoknak és a felhasználóknak együtt kell működniük annak érdekében, hogy a történelmi tények ne torzuljanak sem online, sem offline.
 
Beszéljenek a tények. Beszéljen a történelem. Elszántak vagyunk arra, hogy megnyerjük ezt a harcot.Európa akkor virágzik, amikor zsidó közössége és más kisebbségei békében és harmóniában élhetnek. Ezért fogunk idén európai stratégiát kidolgozni és előterjeszteni az antiszemitizmus elleni küzdelem és a zsidó élet előmozdítása céljából.- nyilatkozta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a holokauszt emléknapjára készülve

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

2017 Kidsnews | All rights reserved