Ha baj van, őket is hívhatod – Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány


Kovács Barna (19éves) - 9 hónapja

Mindenkivel előfordulhat, hogy egy szituációval nem tud egyedül megbirkózni, de nem is kell. Támaszkodhatunk a barátainkra, a családunkra, a környezetünkben lévő szakemberekre és szükség esetén a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványra is.  Állandó munkatársaik és önkénteseik éjjel-nappal várják a segítségre szoruló fiatalok hívásait.

A Kék Vonal alapítvány a 116 111-es telefonszámon várja azoknak a 24 év alatti fiataloknak a hívását, akik valamiben segítségre szorulnak.

Ha úgy érzed bántalmaznak, nem tudsz feldolgozni valamit, zaklatás áldozata lettél, esetleg öngyilkossággal kapcsolatos gondolataid vannak, bátran keresheted éjjel-nappal az ingyenesen hívható lelkisegély vonalat, vagy megkeresheted őket levélben és a honlapjukról elérhető chatfelületen.

Szülők, pedagógusok hívásait is készséggel fogadják egy másik telefonszámon, mely a 116 000. Itt azokat tudják ellátni tanácsokkal, akik aggódnak egy gyermekért, kérdéseik, kétségeik vannak a biztonsága kapcsán.

A szolgálatukhoz az állandó munkatársak mellett elengedhetetlenek az önkéntesek. Évente többször van lehetőség jelentkezni hozzájuk, most január 31-ig várják az új csapattagokat. Olyan 20 évnél idősebb, érettségivel rendelkező felnőttek jelentkezését várják, akiknek van heti 5 szabad órájuk és felelősséget éreznek a gyerekek testi-lelki jóllétéért.

A kiválasztási folyamat után a leendő segítők elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, mely ingyenes, ezért kérik, hogy csak akkor jelentkezzen valaki, ha két évig biztosan tud náluk önkénteskedni. Bővebb információ itt érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved