Hófehér kecskegida-ikrek születésével kezdte az évet a Debreceni Állatkert


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

A zárt kapuk mögött is mozgalmasan telik az év eleje a Debreceni Állatkertben, ahol napokban egészséges házikecske-ikerpár jött a világra. A kis fehér gödölyék nem sokkal születésük után már érdeklődve ismerkedtek környezetükkel, amely épp a napokban borult hóba, így a szokásosnál is több új ingert tartogat számukra. Érdekesség, hogy a Debreceni Állatkertben a tavalyi és a tavalyelőtti év is kecskegida születésével indult: 2020 első újszülöttje egy szintén hófehér házigödölye, 2019-é pedig egy kameruni törpekecske volt.

Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj.

Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül.

A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló; ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on isForrás:

Debreceni Állatkert

2017 Kidsnews | All rights reserved