Holnap tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

2021. január 23-án, szombaton 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg.- küldte meg sajtóközleményében az Oktatási Hivatal.

A tájékoztatás szerint a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 62 000-en jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin több mint 8100-an, a 8 évfolyamoson több mint 5200-an vesznek majd részt. A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak, akik abba az 535 középiskolába jelentkeznek amelyek kérték, hogy a hozzájuk jelentkezők előzetesen részt vegyenek a központi írásbeliken.

Azok a felvételizők, akik a január 23-i vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 28-i pótló írásbelin vizsgázhatnak. Idén a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel még egy pótidőpontot jelöltek ki: a február 5-i alkalmon kizárólag azok vehetnek részt, akik jelentkeztek a vizsgára, ám – igazoltan – az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt. Ismétlésre nincs mód, mindenki csak egyszer vizsgázhat.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a vizsgázók számára úgy kell ülőhelyet biztosítani a helyszíneken, hogy tartható legyen a legalább 1,5 méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat. Minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani, továbbá a felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak ajánlott a védőmaszk viselése.

A vizsgával kapcsolatos további információk az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Fotó: Depositphotos

Oktatási Hivatal

2017 Kidsnews | All rights reserved