Idén sem marad el az Educatio kiállítás


Kovács Barna (19éves) - 10 hónapja

Mától kezdve három napig, azaz szombatig tart a 21. Educatio Nemzetközi Szakkiállítás, ezúttal rendhagyó formában, online. Idén 51 felsőoktatási intézmény hallgatói, oktatói vesznek részt a rendezvényen annak érdekében, hogy megismertessék iskolájukat a döntés előtt álló felvételizőkkel.

A szakkiállítás célja – az előző évekhez hasonlóan –, hogy összekösse a felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket a diákokkal, és hogy választ adjon a bennük felmerülő kérdésekre. Természetesen a programokon résztvevő pedagógusok sem fognak unatkozni, ugyanis értesülhetnek szakmai újításokról, módszerekről, és tájékozódhatnak a felsőoktatás jövőjéről.

Bár az online térbe kényszerülés kétségkívül okoz majd nehézségeket, a szervezők láthatóan mindent elkövettek annak érdekében, hogy így is hasznos lehessen az expo.

„Szinte az összes hazai egyetem, illetve felsőoktatási intézmény egyszerre jelenik meg csütörtöktől szombatig az online térben, gyakorlatilag olyan, mintha egy óriási nyílt napot tartanánk.

Ráadásul idén utazási nehézségek sem állnak az érdeklődők útjába, az otthon kényelméből tud bárki tájékozódni az őt érdeklő továbbtanulási lehetőségekről. 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd meglátogatni” – olvashatók Maszlavér Gábor főszervező szavai a kiállítás honlapján.

Az online rendszer befogadóképességét szem előtt tartva minden napra 2 idősávot hoztak létre (délelőtti és délutáni idősáv), melyekre kötelező regisztráció során kell jelentkezni. Ezt a rendezvény közben is meg lehet tenni, de a rendszer leterheltsége miatt nem biztos, hogy mindenki be fog jutni.

 A legtöbb standon előre meghatározott időpontokban tájékoztató fórumot tartanak, de biztosítanak lehetőséget privát kérdések feltételére is, sőt a leggyakoribb kérdésekből GYIK szekciót is összeállítanak az érdeklődők számára. Természetesen idén sem maradnak el a színpadi előadások sem.  A rendezvény bárki számára ingyenesen látogatható, és iskolai igazolást is kaphatnak a résztvevők. A kiállítás részletes programja, valamint a regisztrációs felület itt ( https://www.educatioexpo.hu ) érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved