Január 18. – Nemzetközi Micimackó nap


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

Micimackó történetei először az 1920 -as években jelentek meg nyomtatásban, és az együgyű mackó Szamárral, Tigrissel, Malackával, a kotnyeles Nyuszival és többi barátjukkal együtt azóta is felhőtlen szórakozást ígér a legkisebbeknek. A kis erdőlakó csapat történetét Alan Alexander Milne kisfiának játékai ihlették, akik egytől egyig fellelhetőek voltak a gyerekszobában. A későbbi sikeres Disney hősök a könyvlapok után televíziós sorozat szereplőiként is elvarázsolták, majd milliókat ültettek be a mozikba is a főszereplésükkel forgatott nagyjátékfilmekre.

Micimackó története és kalandjai az ősi Kelet-Sussex-i Ashdown-erdőbe kalauzolják a gyermeki fantáziát. J. R. R. Tolkienhez hasonlóan Milne is talált valami egyedülállót az angol vidékben, aminek különleges varázsa és tisztasága tagadhatatlanul hozzájárult, hogy Micimackó ilyen sikeres popjelenséggé váljon.

A történet átütő erejét leginkább a szereplők oktondi alapkaraktereinek ártatlan bölcsessége adja, amelyből nem csak a legfiatalabbak tanulhatnak:

Malacka: “Hogy betűzik azt, hogy szeretet?” Micimackó: “Azt nem betűzik…, azt érzik.”

Az első Micimackó-történetek az Evening Standard c. napilap karácsonyi különkiadásában jelentek meg 1924. decemberében, és egy évvel később már könyv készült Micimackó és társainak történeteiből. A Micimackó márka 1930-ig maradt a Milne család birtokában, amikor Stephen Slesinger televíziós és kereskedési szakértő megvásárolta a jogokat.

Milne előlegként 1000 dollárt kapott, plusz a Slesinger erőfeszítései által generált jövedelem 66 százalékát. A döntéssel az író mondhatni, hogy nem csinált rossz üzletet, tekintettel arra, hogy a következő harminc évben Micimackó évi 50 millió dolláros franchise-zá fejlődött, hamarosan filmsztár és játékmárka lett.

„Ha valaha eljön az a nap, amikor nem lehetünk együtt, őrizz meg a szívedben! Ott leszek örökké!”

Január 18-a A. A. Milne születésnapja, melyet a rajongók Nemzetközi Micimackó Nappá nyilváníttattak, és amit a daysoftheyear.com oldal szerint mézevéssel, erdei sétával és természetesen Micimackó történtetek olvasásával, és/vagy nézésével kell megünnepelni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved