Január 24. – röhögd szét magad világnap


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.” – fogalmazott Charlie Chaplin, a némafilmek legnagyobb hatású művésze, és hát mikor lenne erre jobb alkalom, mint a belly laugh day-en, magyarul röhögd szét magad napon. Ahogy a hülye járások napján, úgy itt sem kell nagy dolgokra gondolni:

a kitalálók célja az volt, hogy vidámságot csempésszenek szürke hétköznapjainkba.

Az emberi lények mondhatni vele született tehetsége, áldása a nevetés. A kisbabák is már nagyjából hat hetes koruktól nevetnek, mosolyognak. A jókedv és a nevetés egészséges, mert a hahotázással finoman masszírozzuk a belsőnket, ezt zsigeri kuncogásnak is nevezik.

A kacagás ellazítja az izmainkat és enyhíti a stressz érzetünket, miközben endorfin hormontermelésünket is serkenti, amivel további örömérzetet vált ki. Az előbbieken túl élénkíti a vérkeringést és a szívműködést, csökkenti a fájdalomérzetet, illetve erősíti az immunrendszert.

Egyes elméletek szerint egy alig egyperces nevetés felér akár tízpercnyi futás jótékony hatásával.

A nevetés ragályos! Ahogy a videóban is jól látszik – szóval ma egyszerűen csak nevettess meg valakit, hidd el, ezzel te is jól jársz ;DDDD

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved