Január 28. – Nemzetközi LEGO Nap


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

A ma tartott nemzetközi LEGO nap annak állít emléket, hogy 1958-ban ezen a napon adta be szabadalmaztatásra a LEGO kocka és játék terveit Godtfred Kirk Christiansen. Az azóta világsikerré vált építő játék és építőeleme nemcsak a műanyag technológia miatt volt hatalmas újdonság, hanem a merevítésként is szolgáló kis henger formák miatt is, amik amellett, hogy megadják a játék szilárdságát és építési stabilitását, könnyen szétszedhetővé is teszik. A szabadalom átgondoltságáról és a ráépülő további elemek tervezési és gyártási precizitásáról sokat elmond, hogy az 1958-as kockák a mai napig kompatibilisek a legújabb csomagokban lévő elemekkel.

Tudtad, hogy a LEGO név a „leg godt” dán kifejezésből jött létre, ami annyit tesz, hogy „játssz jól”? A világgazdaság egyik legerősebb márkáját birtokló cég ma a világ harmadik legnagyobb játékgyártója, amely a mai napig az alapító család vezetése alatt működik, napjainkban a játék kitalálójának unokája vezeti a céget.

A magyarországi LEGO gyárban készített korábbi riportfilmünk itt látható:

Aki szeretné megünnepelni ezt a jelentős napot, nincs más dolga, mint leemelni polcáról a LEGO-s dobozát és szabadjára engedni a fantáziáját. Jó szórakozást!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved