Készen áll a szezonra Sergio Perez, a Red Bull legújabb pilótája


Naan (17éves) - 9 hónapja

Újabb versenyzőváltás történt a Red Bull Forma-1-es csapatánál, miután az egész évben gyenge eredményeket szállító Alexander Albon helyére szerződtették Sergio Perezt a Racing Pointtól. A fiatal thai ezentúl a csapat tartalékversenyzőjeként folytatja, emellett pedig a DTM-ben fog szerepelni az előttünk álló szezonban. Ami a helyére érkezett mexikói pilótát illeti, komoly feladat áll előtte, de alig várja, hogy a Red Bull-lal dolgozhasson. Többek között erről is beszélt első hivatalos interjújában az osztrákok versenyzőjeként.

„Egész karrierem alatt arra vártam, hogy egy top csapattal versenyezhessek. Végre ez is eljött és szerintem pont a tökéletes pillanatban. Alig várom a szerelőkkel való közös munkát és hogy Maxszal (Verstappen – a szerk.) segítsük a csapat fejlődését.”

Nagy kihívás elé néz a 30 éves Perez, aki a Forma-1-ben töltött 10 éve alatt 7-szer állhatott a dobogón, a 2020-as szezonban pedig megszerezte első futamgyőzelmét az őrült Sakhir nagydíjon. Miután előző csapata a 4-szeres világbajnok Sebastian Vettelt választotta a helyére, az sem volt biztos, hogy „Checo”, akinek hatalmas rajongótábora van szülőhazájában, maradhat a sportban.

„Rengeteg buzdítást kaptam a szurkolóimtól Mexikóban és ez feltétlenül motivált engem. Nagyon várom, hogy a mexikói nagydíjon vezethessem az autót. Óriási lesz és biztos vagyok benne, hogy sok mexikói rajongót szerzett most a Red Bull.”

A Milton Keynes-i székhelyű csapatnak nem titkolt célja a 2021-es szezonra, hogy véget vessen a Mercedes évek óta tartó dominanciájának, amire két zseniális versenyzővel jó esélyük is van.

„Jó lesz látni, mennyire tudunk versenyképesek lenni. Fel kell zárkóznunk a Mercedeshez és remélhetőleg gyakran megverni őket mindkét autónkkal. Kihívás elé kell állítanunk őket. Hallottam a szerelőktől, milyen keményen dolgoztak a téli szünet alatt.”

Perez legnagyobb feladata a következő szezonra az lesz, ami eddig több második számú Red Bull pilóta vesztét okozta: tartani a tempót Max Verstappennel. A fiatal, de már most rendkívül tapasztalt holland pilóta hatalmas tempóval robog első világbajnoki címének megszerzése felé.

„Nagy kihívás lesz számomra. Mind ismerjük Maxot és tudjuk, milyen tehetséges, gyors és micsoda fejlődésen ment át az elmúlt években. Kétségkívül az egyik legjobb és leggyorsabb, ha nem a leggyorsabb a jelenlegi mezőnyben. Sok ideje van a csapatnál, tudja, mit várjon az autótól. Izgatottan várom, hogy vele dolgozhassak és együtt törjünk előre a csapattal.” Jelen állás szerint március 28-ig, a szezonnyitó Bahreinnagydíjig kell várnunk arra, hogy megtudhassuk, mire megy a mexikói Verstappen mellett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Red Bull

2017 Kidsnews | All rights reserved