Lehetőség a színház kedvelőinek – XIII. Országos Dráma Tanulmányi Verseny


Kovács Barna (19éves) - 9 hónapja

Az idei évben is meghirdette az Országos Dráma Tanulmányi Versenyt a Theatrum Scholae Alapítvány. A három fordulós verseny célja többek között az általános humán műveltség és a színházi kultúra fejlesztése, valamint a dráma megismertetése. A megmérettetésre 9-10. osztályos tanulókat várnak magyarországi, illetve határon túli magyar tanítási nyelvű intézményekből.

Az első fordulóra 2021 február 18-án kerül majd sor helyi iskolákban, a témája Shakespeare és a reneszánsz színház. Itt egy feladatlap megoldása lesz majd a feladat, melyre a versenykiírásban megadott irodalomból lehet felkészülni.

A második fordulón a legtöbb pontszámot elérő ötven tanuló vehet részt. A feladat vagy egy, a versenyző által élőben látott előadás elemző bemutatása, vagy bármely, a kiírásban említett drámából egy szabadon választott részlet vagy téma feldolgozása, előadása 3-5 percben.

A harmadik fordulóra – avagy az országos döntőre – a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban kerül majd sor május 15-én. Itt egy, a helyszínen kihúzott feladatot kell majd kifejteni, esetleg a pályamunka, vagy az első forduló feladatlapjához kapcsolódó kérdésekre kell válaszolni, elő kell adni egy előkészített színpadi produkciót, valamint részt kell venni egy kiscsoportos drámajátékos improvizációban.

A versenyre 2021 február 5-ig van lehetőség nevezni az odtv21@gmail.com e-mail címre elküldött jelentkezési lappal. A verseny nyertese/nyertesei könyv, DVD illetve színházjegy jutalomban részesülnek.

Versenykiírás

Jelentkezési lap

A szervezők elérhetősége:     Theatrum Scholae Alapítvány: 1085 Horánszky utca 11.,odtv21@gmail.com vagy tkbarbara@gmail.com Telepyné Knuth Barbara: 06-30-269-6844

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved