Öt alkotás, ami visszahozza az életkedvedet


Csenge (16éves) - 9 hónapja

Vajon egy alkotás mitől lesz igazán jó? Mi egy remekmű titkos receptje? Szerinted mitől függ az, hogy egy könyv, akár egy film vagy éppen egy színdarab tetszik-e vagy sem? Néha ennek fizikai jelei is vannak: egy-egy mű megnézése vagy elolvasása után egyszerűen lemerevedsz, és csak ülsz a székben, képtelen vagy felállni. Volt már ilyen művészeti élményed? Ismerős neked ez az érzés?

Ebben a cikkben néhány olyan alkotásról olvashattok, amelyek megtekintése vagy elolvasása alatt eggyé válsz a szereplőkkel. Hallod a gondolataikat, érzed a fájdalmaikat. Kiszakadsz a valóvilágból, ugyanakkor a témájuk akár a Te életedben, hétköznapjaidban is jelen vannak! Íme, hát nézzük meg őket!

Bridget Jones naplója – könyv/film eredeti címe: Bridget Jones’s Diary

A Bridget Jones naplója című film egy angol-amerikai romantikus vígjáték, amelyet 2001-ben mutattak be a nagyközönségnek. A megtekintése másfél órát vesz el az életedből. J A film Helen Fieding megegyező című könyve alapján készült. A főszereplők Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant.

Tartalom: Bridget Jones egy harmadik X-en túli nő, aki egyedül él valahol Londonban. Amikor a szilvesztert egy a kezében lévő borosüveggel tölti érzelmes romantikus zenéket hallgatva, nagy célt tűz ki maga elé: amellett, hogy belevág a fogyókúrába, eldönti, hogy a következő évben talál egy kedves, hozzáillő férfit, aki viszonozza az iránta táplált érzelmeket, és megérti a törékeny női lelket. Azonban az is a céljai közé kerül, hogy nem gondol a szexi főnökére, Daniel – re, akire az előbbi tulajdonságok egyáltalán nem jellemzőek.

Viszont, amikor az egyik munkanapjuk flörtölős levelezésbe torkollik, Bridget-ben felgyullad a remény lángja, hogy talán az évek óta sóvárgott férfi a párja lehet.

Ajánlás: Előfordult már az életed folyamán az, hogy jó párszor megfogadtad, hogy hétfőtől diétázol, és leadsz néhány kilót, azonban amikor megpillantottad a frigó bőséges tartalmát, nem tudtál ellenállni a kísértésnek? Vagy ismerős az a szituációt, amikor olyan emberbe lettél szerelmes, vagy tetszett neked, aki azelőtt tiltólistára került a viselkedése miatt? Esetleg kerültél már rengeteg ember előtt nagyon kellemetlen helyzetbe?

Üdvözöllek Bridget Jones világában! A legjobb dolog az egész könyvben és a filmben egyaránt az, hogy a főszereplő egy olyan karakter, aki minden nő szívébe belopja magát. hiszen átérezzük sorsát, szituációját, életét. És, hogy miért van Bridget Jones-nak ilyen hatalmas rajongótábora?

Azért, mert valahol, hogyha még csak egy kicsit is, mindenki olyan, mint ez a csetlő-botló nőszemély! A legtöbb filmben a női karakter egy idealizált személyiség,  ezzel ellentétben itt van Bridget Jones, akit pont a hibái, gyengeségei miatt szeretünk annyira! Ha kedvet kaptál a film megtekintéséhez, ne habozz, irány a Netflix!

Időről időre  – film eredeti címe: About Time

Egy újabb angol film! Az Időről időre egy 2013-ban bemutatott romantikus vígjáték, de még a fantasy kategóriába is besorolható. Ennek az alkotásnak a főszereplői, a Tim-et játszó Domhnall Gleeson és a szerelmét, Mary-t játszó Rachel McAdams.

Tartalom: Tim egy átlagos huszonéves srác, aki nagyon félénk a lányokkal szemben. Eddig még egyszer sem volt barátnője, de még csak nem is  flörtölt senkivel sem.

Egy tengerparton lévő kis városkában élt a kissé bogaras családjával, amikor rájött, hogy a família még flúgosabb, mint ahogy gondolta. Az újév első napján apja szembesíti Tim-et azzal a titokkal, hogy a rokonság összes férfitagja tud az időben utazni.

Ugyan nem ölheti meg Hitlert, és ezzel változtathatja meg a történelmet, csakis a saját életén belül, tud utazni. A fiú eldönti, hogy ezt a titkos képességét arra használja fel, hogy elcsábítsa élete szerelmét, a gyönyörű Mary-t. Azonban ahogy a telnek-múlnak az évek, Tim felismeri, hogy az adottsága nem segíthet abban, hogy elkerülje a fájdalmakat.

Ajánlás: Nem titkolom: ez a kedvenc filmem a romantikus vígjátékok közül! Ebben a filmben annyi érzelem van, viszont mégsem esik át a ló túloldalára!

Ugyanis attól még, hogy egy romantikus vígjátékról van szó, egyáltalán nem nyálas, nincsenek benne klisék de ugyanakkor hosszú belső monológok sem hallhatóak benne.

Csak bemutatja azt, ahogyan egy átlagos fiú, Tim először férfivá érik, majd szépen-lassan ahogy telnek az évek elérkezik  élete nagy állomásaihoz, amelyek valamikor vidám pillanatokat eredményeznek, olykor pedig szomorúsággal és fájdalommal töltik el a nézők szívét. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez az ajánló, keresd az alkotást a Netflix kínálatában! 🙂

Mamma Mia! – film eredeti címe: Mamma Mia!

A Mamma Mia egy 2008-as angol-amerikai romantikus vígjáték. Ami a díjakat és a jelöléseket illeti az alkotást Golden Globe díjra jelölték, a legjobb vígjáték/musical osztályban. A remekmű egyik főszereplője Meryl Streep, akinek az alakítását egy Golden Globe – díj jelöléssel díjazták, még pedig a legjobb vígjáték színésznőnek jelölték.

Tartalom: Sophie és az egyedülálló édesanyja, Donna egy csodaszép görög szigeten élnek, a lány éppen az esküvőjére készül. Azonban a nyugodt élete fenekestül felfordul, amikor megtalálja az anyja naplóbejegyzéseit abból az évből, amikor Donna várandós lett. A lány nagyon megörül, ugyanis még sohasem találkozott az édesapjával. Ezért első lépésként meghívja a soha nem látott apját a vészesen közelgő lakodalmára. Vagyis az apjait!

Ugyanis Donna füzetében, nem egy férfinév szerepel, hanem három! A lánynak két napja marad arra, hogy kiderítse, hogy igazából ő melyiküknek a lánya. Vajon ez a fentmaradt negyvennyolc óra elég a biológiai apja megtalálásához? Sophie vajon ráismer az igazi édesapjára?

Ajánlás:Ha a retro zenék szerelmese vagy, akkor ezt a filmet kötelező megtekinted! Imádni fogod! Ugyanis felcsengenek az ABBA együttes híres slágerei, amelyek még hozzáadnak a film könnyed hangulatához.

Az alkotást egy gyönyörű környezetben, egy apró görög szigeten forgatták, amely téged is egy másodperc alatt levesz a lábadról. A szereplők közül a két legjobb karakter a főszereplő, Donna legjobb barátnői, Tanya és Rosie, akiket Christine Baranski és Julie Walters alakítanak.

Ez a két mellékszereplő annyira, de annyira zseniális személyiségek, hogy már csak ezért is érdemes megtekinteni az alkotást! Ezek mellett ez a film egy könnyed esti kikapcsolódást jelenthet, amely megkoronázhatja a napodat! Jó szórakozást!

Őrült, dilis, szerelem- film eredeti címe: Crazy, stupid, love

Az Őrült, dilis, szerelem című film egy amerikai romantikus vígjáték, amely 2001 – ben készült. Ebben a filmben főszerepet kapott Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling és Emma Stone.

Tartalom: Cal egy átlagos negyvenes férfi: a családjával él egy tipikus amerikai házban a kedves feleségével, Emily-vel és két gyerekükkel. A hétköznapjai a megszokott ütemben zajlanak. Azonban egy nap minden teljesen megváltozik: Emily bejelenti, hogy lefeküdt az egyik munkatársával, és válni szeretne. A férfi teljesen magába fordul, rettentően szomorú lesz a szakításuk után. Azonban egy bárban ücsörögve megismeri Jacob-ot. Jacob egy jóképű férfi, aki szinte szó szerint falja a nőket.

A fiatal férfi felajánlja azt, hogy Cal-ből, aki már elfelejtette a csábítás törvényeit egy csajozó-gépet farag. Vajon a férfi túl tud lépni a múltban történteken, és újból belevágni a csajozásba? Vagy megpróbálja Emily-vel helyre hozni a házasságukat?

Ajánlás: Az egyik legszórakoztatóbb vígjáték, pláne az elmúlt évek választékából. Szinte minden megvan benne, ami egy jó filmbe kell! Azért nagyon jó ez a film, mert amellett, hogy a főszál Cal és Emily kapcsolata, a mellékszálak is nagyon érdekesek, és azon kívül sokszínűek! A film tartalma egy tipikus bohózat, de a színészi alakítások olyan fenomenálisak, hogy nem lehet nem imádni. Amennyiben kíváncsi vagy, hogy Cal hogyan veti be a férfias sármját, Netflix-en megtekinthető a film! 🙂

Danny Casale – Please don’t be so sad

Az előző alkotásokkal ellentétekben ez egy két és fél perces dal. Hogyha éppen nagyon rossz kedved van, és úgy érzed, hogy vigasztalhatatlanul szomorú vagy, akkor mindenképpen kattints a linkre! Biztos vagyok benne, hogy amint meghallgatod ezt a számot, elillan minden problémád, és kitisztulnak a gondolataid! Irány a YouTube! 🙂

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved