Április 15-ig lehet pályázni a külföldi felsőoktatási intézményekbe való felvételi költségeket fedező ösztöndíjra


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

Április 15-ig pályázhatnak a Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére azok a fiatalok, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek – írta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.  Novák Katalin a bejegyzéshez csatolt videóban azt mondta, hogy a sikeresen pályázóknak megtérítik a felvételihez kapcsoló költségeket, így például a nemzetközi nyelvvizsga díját, az utazással kapcsolatos költségeket és a regisztrációs díjakat.

A pályázók tengerentúli egyetemeknél akár 700 ezer forintot, Európai Unión belüli egyetemeknél pedig 200 ezer forintot kaphatnak – tette hozzá.

A miniszter ismertette, hogy jelenleg 17 tehetséges magyar fiatal tanul kint a világ legjobb egyetemeinek valamelyikén a Stipendium Peregrinum ösztöndíj támogatásával. Az ő tanulmányaikat szinte teljes egészében fedezi az ösztöndíj, és emellett a megélhetésüket is segíti – emelte ki.

A tehetséges fiatalokat támogató projekt két komponensből áll. :Az „A komponens” lehetővé teszi, hogy a legrangosabb egyetemek személyes felvételi vizsgájára a nehéz anyagi helyzetű tehetséges fiatalok is eljussanak, ezáltal a szocioökonómiai háttérből származó esetleges hátrányok csökkenjenek. A projekt „B komponensére” azok a legkiemelkedőbb tehetségű fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb egyetemeire nyernek felvételt.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjat elnyerőknek a teljes évi tandíjukat, lakhatásukat, megélhetési költségeit fedezi a Nemzeti Tehetség Központ. – írja a nemzetitehetsegkozpont.hu tájékoztató oldal

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on isForrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved