Batman: Fehér lovag -Joker rajongóknak szinte kötelező darab


Orbók Réka (22éves) - 9 hónapja

Világ életemben imádtam a képregényeket, azt a fantázia világot, amit megteremtenek számunkra, és a mostanában egyre népszerűbbé vált képregény filmek történetét is nyomonkövetem. Mégsem birtoklok több száz képregény füzetet. Túl sok a lehetőség, hogy milyen történetbe is kezdjek bele és ha azt sikerülne kiválasztanom, akkor is ott van a tény, hogy a legtöbb ilyen DC/Marvel vagy sok más hasonló kiadó, az adott történetekhez akár több 10-20 vagy éppen 100 részt is kiad.

Talán ezért is ragadták meg figyelmem a nagyobb képregény gyűjtemények, képregény könyvek. Ezek több kis füzetet is tartalmaznak, egy-egy egész történeté alakítva azt. Így nincs probléma azzal, hogy rengeteg részt meg kell venni, vagy a történet közepén elfogynak a lapok.

Legelső szerzeményeim között a Batman: A Fehér Lovag című kötet is ott volt és be kell vallanom ez a könyv kötött le a legjobban, és persze nem mehetünk el szó nélkül a csodálatos grafika mellett sem, ami még élvezetesebbé tette az amúgy is szórakoztató történetet.

Vannak olyan oldalak, amiket legszívesebben poszterként kitennék a falamra. Több brutálisan megrajzolt csatajelenet is dúsítja a történetet, ahol a legtöbb Gotham-i gonosztevő feltűnik, szóval akcióban sem szenved hiányt. Ezért, aki szereti a DC kicsit sötétebb, mégis mély, komoly kérdéseket feszegető történeteit, az ezt a kötetet imádni fogja, arról nem is beszélve, hogy Joker rajongóknak szinte egy kötelező darab.

Az alap történetről elöljáróban csak annyit, hogy itt tűnik fel első hosszabb szereplésére Joker mint Jack Napier.

Egy gyógyszer hatására kedvenc főgonoszunk visszanyeri az eredeti énjét Jack-et, aki próbál véget vetni a Joker és Batman között létrejött káros kapcsolatnak, mivel felismeri, hogy kettejük játéka csak a várost pusztította és a tényleges bűn megelőzésében semmit nem segített. Így Jack, Harleen Quinzel segítségével a Fehér Lovagként igyekszik segíteni Gothemnek.

Talán ez az egyik kedvenc Batman történetem, mert nagyon jól összefoglalja Batman és Joker viselkedését, és felveti azokat a problémákat, amikkel általában nem foglalkozunk. Például, hogy mi lesz az üldözésben lerombolódott városrészekkel vagy, hogy Batman miért tartja meg magának az összes életmenő kütyüjét, mikor megoszthatná azokat a rendőrséggel is. Ezen kívül megismerjük, hogy ki is lehetett egyszer régen Joker és jobban megértjük az én kedvenc karakteremet is ebben a történetben, Harleen-t.

Hajlamosak Harley Quinn-t egy butuska őrült csajként ábrázolni. Pedig valójában ő egy nagyon intelligens pszichiáter volt. És ebben a történetben, számomra legalábbis, ő volt a főhős, aki tényleg Gotham érdekeit tartotta szem előtt. De ha több is érdekel akkor érdemes beszerezni.

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved