Budapesten lesz a 2024-es Ritmikus Gimnasztika EB


Kovács Barna (19éves) - 9 hónapja

Az Európai Torna Szövetség úgy döntött, hogy a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) rendezheti a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot. Erre Budapesten kerül majd sor. Bencze György, az MRGSZ társelnöke elmondta, hogy a 2017-es – szintén Budapesten tartott – Ritmikus Gimnasztika EB-ről tartott prezentációjuk után rövidesen meg is hozták a döntést, és Budapest nyerte a rendezési jogot. Ez lesz a szakág 3. Európa-Bajnoksága, mely azért is fontos esemény, mert felel az olimpiai kvalifikációkért.

A ritmikus gimnasztika zenére bemutatott, csoportos és egyéni gyakorlatokból álló női versenysport. Lényegében a balett, a torna és a tánc összevonása. A gyakorlatokat bemutathatják a versenyzők szer nélkül, és különböző szerekkel is, használhatnak kötelet, karikát, labdát, buzogányt és szalagot.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült elnyernünk a rendezés jogát, az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztunk érte, hétfőtől pedig egy újabb fejezet kezdődik, hiszen már a konkrét versenyért tehetjük meg az előkészületeket. Úgy gondolom, hatalmas dolog ez az MRGSZ-nek, a MATSZ-nak és Budapestnek is. Bevallom őszintén, a 2017-es Eb-rendezés sikerén felbuzdulva először a 2021-es vb-t akartuk megpályázni még 2019-ben, de kevés volt az idő, így úgy döntöttünk, hogy egy olyan kontinensviadalt szeretnénk elnyerni, amely olimpiai kvalifikációs is egyben. Tudtuk, hogy ezt nehezebb lesz megkapni, viszont azt is, hogy egy ilyen Eb sokkal inkább fókuszba kerül, nem beszélve arról, hogy a hazai versenyzőknek is sokat jelent: itthon küzdhetnek majd az olimpiai kvótáért” – fogalmazott Bencze György.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved