Február 10. – ünnepel a világ 😉 ma van a Nemzetközi Esernyő Nap


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Bár bolygónk két felén egymással ellentétesek az évszakok, ha az éghajlati övekről nem is teszünk említést, nincs olyan szeglete a világnak, ahol ne tenne jó szolgálatot a többezer éves tárgy függetlenül attól, hogy esik, fúj vagy épp hétágra süt a nap. Ezek után nem is csoda, hogy ünnepnapja is van hétköznapjaink elengedhetetlen eszközének, az esernyőnek.

Az örökké divatos, hasznos és nélkülözhetetlen esernyőt már az ókori Kínában, Babilonban és Egyiptomban is használták az uralkodó osztály tagjai és a vallási vezetők, hogy védekezzenek a tűző nap ellen. Az preparlék, azaz előesernyők Periklész korához köthetők, amikor a gazdag asszonyokat rabszolgáik védték az időjárás viszontagságaival szemben. Az első összecsukható esernyő Qin Shihuang sírjából, a terrakotta hadsereg hintójából került elő.

De ahogy sok használati tárgy esetében, az esernyő esetében is nem csak használati értéke miatt kedvelt tárgy, hanem legtöbb esetben divatos kiegészítő is, amely iparművészeket és divattervezőket, fotósokat, festőművészeket ihletett már meg, nem is beszélve olyan alapműnek számító klasszikus filmművészeti alkotásokról, mint az ének az esőben.

Ünnepeljük ezt a jeles napot most Gwyneth Paltrow performanszával:

és a lényeg: ma se felejtsd otthon kedvenc esernyőd, szükséged lehet rá! 😊

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved