Február 22. – sétáltass kutyát világnap


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

A kutyasétáltatás nagyszerű tulajdonsága, hogy még ma is szinte bárhol, bárki megteheti. A testi és lelki szempontból is egészséges tevékenységet végezhetjük az utcán, a parkban, erdőben, folyó- és patakparton még a kijárási tilalom alatt is, már ha nem távolodunk el a lakóhelyünktől 500 méternél messzebbre és nem csoportosan sétáltatjuk a kutyát.

A sétáltatás minden szempontból jót tesz embernek és kutyának is, és mivel a kutyák nagy része társasági lény, a Covid alatt szociális életedet is segítheti, hogy más kutyatulajdonosokkal is találkozhatsz a kutyafuttatáskor.

Ha nincs kutyád, akkor sem kell kétségbe esni, és még ha a szomszéd sem akarja kölcsönadni a kutyáját egy sétára, a menhelyek mindig várnak önkénteseket, akik kicsit megszeretgetik és megsétáltatják a náluk élő állatokat.

Napjainkra számos tanulmány bizonyítja, hogy a gazdik általában véve nyugodtabbak, lazábbak és kevésbé hajlamosak a szorongásra, mint állattalan társaik. A házikedvencekkel töltött idő csökkenti a stresszt, enyhíti a magányosság érzését, javítja az egészséget, és aktívabb életmódra ösztönöz. 

A mai nap nem csak a gazdák, hanem a hivatásos kutyasétáltatók ünnepe is. Az első hivatalos, profi kutyasétáltatónak Jim Buckot tartják, aki 1960-ban kezdte a szakmát New Yorkban, de ez a tevékenység igazán a 20. század utolsó évtizedében terjedt jobban el, főként az USA és más országok világvárosaiban.

Ma már szinte bárhol találkozhatunk bérelt kutyasétáltatókkal, és Magyarországon sem elképzelhetetlen így kiegészíteni a zsebpénzünket, vagy pótolni háziállat-hiányunkat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved