Február 24. – Pink Day, azaz viselj rózsaszínt a bullying ellen


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

David Shepherd és Travis Price 2007-ben passzív szemlélője volt a Central Kings Rural középiskolában, ahogy diáktársukat bántalmazták a többiek pusztán amiatt, hogy az rózsaszín inget viselt. Abban a pillanatban ők sem tudtak frappánsan reagálni és megvédeni társukat, de másnapra megszervezték „Pink Day, stomp out all bullying” névre hallgató tiltakozásukat, hogy kimutassák együttérzésüket a bántalmazottnak és véleményüket a bántalmazóknak.

Az elmúlt 14 év alatt a Pink Day világméretű eseménnyé nőtte ki magát, amihez egyre több diák csatlakozott és csatlakozik, hogy így fejezze ki ellenérzéseit a világban előforduló bántalmazással szemben.  

Az iskolai előítéletesség, zaklatás és erőszak ellen a leghatásosabb módszer, ha egyre többen vállaljuk véleményünket és nem bátorítjuk passzivitásunkkal az agresszorokat, ugyanakkor támogatásunkról biztosítjuk az áldozatokat.

Az ilyen helyzetekben az átlagemberek normális reakciója a passzivitás, a ledermedés. Ahogy a kezdeményezést életre hívó két diáknak sem volt lelkiereje, hogy rögtön közbelépjen, úgy a legtöbbeknek szintén nehézséget okoz a némaságból való azonnali kilépés.

Éppen arra való a mai nap, hogy egy egyszerű ruhadarab megválasztásával és megjelenésünkkel kifejezzük véleményünket, szolidaritásunkat, akár utólag vagy általánosságban is.

Ha valaha zaklattak már, akkor tudod, milyen fontos lehet, hogy valaki kiálljon melletted.  

Ha áldozat vagy, ne félj személyesen segítséget kérni egy felnőttől, vagy valakitől, akiben megbízol. Ha olyan a problémád van, amit senkinek sem akarsz elmondani a környezetedben, akkor fordulhatsz a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársaihoz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved