Február 25. – 6778-an egy tanórán – a digitális oktatás világnapja


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

Talán nem volt még világnapnak olyan aktualitása, mint a digitális oktatás napjának, hiszen nem csak Magyarországon, de Európában és azon kívül is diáktársaink milliói tanulnak jelenleg is online, és bár mostanra talán már látszik a fény az alagút végén, még mindig távolinak tűnik, amikor visszatérhetünk majd a normális életünkhöz.

Legtöbben már úgy érezzük, hogy gépeink saját testünk meghosszabbítása a virtuális életünkben – avagy mi magunk lettünk gépeink bio-perifériái -, és generációnk sokak szerint világrekordra törő eredményeket ér el a gép előtt ülésben, vagy az ott egyfolytában eltöltött órák számában.

Biztos, ami biztos, azért utánanéztünk az ezzel kapcsolatos Guinness rekordoknak:

A legnagyobb létszámú digitális tanóra rekordját át a CodeTN és a The Great Schools Partnership nevű, számítógépes programozást oktató iskolák tartják, akik 2017. november 8-án nem kevesebb, mint 6778 középiskolásnak tartottak órát egyszerre, egy csoportban. 

A legnagyobb digitális eseményt 2015. júliusában tartották Mexikóban, ahol 400 524 fő 22 nap alatt harminc workshopon, konferencián és előadáson vett részt.

A legnagyobb létszámú digitális tesiórát az Atlanta Falcons Football Club szervezte, akik 2288 diáknak tartottak egyszerre aerobik órát online.

2020. november 15-én pedig amerikában felállították a szimultán kántálás rekordját, amikor is egy szöveget 1857-en mondtak el együtt, egyszerre.

A leghosszabb ideig egyfolytában működő számítógépes rendszer címével a NASA Voyager 2 űrhajójának fedélzetén levő Computer Command System (CCS) büszkélkedhet, ami az űrszonda 1977. augusztus 20-i útnak indítása óta egyfolytában működik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

guinnessworldrecords.com

2017 Kidsnews | All rights reserved