Február 6. – Hitler titkolt szeretője


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

Milyen lehetett a történelem hírhedt, véreskezű diktátorának legintimebb magánélete, és ki lehetett az a húsz évvel fiatalabb lány, aki beleszeretett, és több mint tizenöt éven át kitartott az őrült tömeggyilkos Adolf Hitler mellett, hogy egy nappal a halála előtt feleségül menjen hozzá és a keze által haljon meg?  A náci párt vezetőjéről és szexuális életéről rengeteg szenzációhajhász elmélet látott napvilágot, melyek nagy része teljesen légből kapott butaság.

Tényszerűen egyetlen dolgot mondhatunk: szinte semmit sem tudunk nemi életéről és lényegében Eva Braunhoz fűződő kapcsolatának intim részeiről,

de nem azért, mert valóban aberrált szexuális viselkedését rejtegette, hanem mert propagandagépezete kínosan ügyelt rá, hogy a nagy vezért, a hazája iránt a végsőkig elkötelezett államférfit láttassa, az embert, aki még saját személyes vágyait is háttérbe szorítja a nemzet érdekeiért.

Hitler és az általa vezetett Nemzetiszocialista Német Munkáspárt mindvégig a konvencionális női szerepet támogatta, így nem meglepő, hogy Hitler a régimódi úriember szerepébe bújva olyan nőket választott, akik formálhatóak és gyengék voltak, így ezeknek a kapcsolatoknak nem egyszer lett tragikus végkifejlete.

A február 6-án született csinos fotográfus, modell Eva Braun sem volt más. Hitlerrel való tizenötévnyi kapcsolata alatt kétszer kísérelt meg öngyilkosságot, melyek hátteréről keveset tudunk, mivel Hitler a nyilvánosság előtt egyáltalán nem vállalta fel a kapcsolatukat, nehogy csorba essen a tekintélyén, és megváltozzon a német nép róla kialakított képe. Még a szűk baráti körében is csak 1936-tól volt ismert a kapcsolat, és ezt a kis hiányosságot Hitler drága ékszerekkel, ruhákkal majd egy lakással és később egy kis villával igyekezett kompenzálni a titkolt szeretőnek.

 Eva Braun privát filmje:

A baráti beszámolók alapján a Führer úgy tervezte, hogy a háború után visszavonult volna Linzbe Evával és a kutyájával, és kapcsolatuk szilárdságában nincs okunk kételkedni:

„A háborús években úgy ítéltem meg, nem vagyok képes a házasság felelősségét magamra vállalni. Most úgy döntöttem, kevéssel életem utolsó felvonása előtt feleségül veszem a nőt, akivel sokéves igaz barátság köt össze, és aki utánam jött a szinte teljesen körülzárt Berlinbe, hogy osztozzon sorsomban. Házasságkötésünket követően saját akaratából követ a halába is.”- írta Hitler a végrendeletében arról a nőről aki 17 éves kora óta kapcsolatot ápolt vele és 33 évesen a halálba is követte.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Hitler lovai c könyv

2017 Kidsnews | All rights reserved