Gengsztertől szökött fekete párduc után folyik a hajsza egy olasz kisváros környékén


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

A The Guardian beszámolója szerint az elmúlt két hétben több szemtanú jelentette, és videóra is vette, hogy egy fekete párduc kószál Castella Grotte és Acquaviva delle Fonti települések környékén. Acquaviva delle Fonti polgármestere a veszélyre figyelmeztetve óvatosságra intette a helyieket, és arra szólította fel a település lakóit, hogy ne menjenek arra a környékre, ahol a ragadozót látták.

A régióban a sportolást és a mezőgazdasági munkákat is felfüggesztették, a járőröző hatoságok az állattartókat arra kérték, zárják el az állataikat, hogy megvédjék őket a párductól.  Hétfőn a videók és fotók alapján szakemberek megerősítették, hogy valóban egy fekete párduc tűnt fel a környéken.

2020 januárjában már üldözőbe vettek a hatóságok egy fekete párducnak vélt nagymacskafélét San Severo környékén. A nyomozás kiderítette, hogy a párduc egy helyi gengsztertől szökött meg, aki háziállatként tartotta. A hatóságok nem zárták ki annak lehetőségét, hogy ugyanarról az állatról van szó, miután akkor nem találták meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved