Így kapcsolódhat le Oroszország a globális internetről


Kovács Barna (19éves) - 9 hónapja

Oroszország jogi és műszaki szempontból is felkészült a globális internetről való lekapcsolására, de egyelőre nincs előjele annak, hogy ez be fog következni – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke orosz újságíróknak egy hétfőn több helyen megjelent interjúban– írja az MTI

“A technológia készen áll erre. A törvényhozás szintjén is megszületett már minden döntés, de ez nem lenne egyszerű és én nagyon nem szeretném. Én egyelőre, őszintén szólva, nem látom előjeleit ennek, mert ez kétélű fegyver” – mondta a volt elnök, ex-miniszterelnök.

Szavaiból kiderül, hogy csak abban az esetben lép hatályba a leválást szabályozó törvény, ha az Egyesült Államok lekapcsolná az orosz internetet, ami – tekintve, hogy náluk vannak a világháló „kulcsjogai” – nem zárható ki.

Példaként megemlítette, hogy korábban felmerült már Oroszország leválasztása a SEIFT nemzetközi bankközi tranzakciós rendszerről. “Potenciálisan ugyanez megtörténhet az internettel és akkor nem lesz hozzáférésünk a háló fő csomópontjaihoz” – mondta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved