Itthon kerül először kereskedelmi forgalomba a Coca-cola új papírpalackja


Kovács Barna (19éves) - 8 hónapja

Magyar vásárlók próbálhatják ki először a Coca-Cola és a dán Paper Bottle Company által kifejlesztett papírpalack prototípust. Az év második negyedévében 2000 vásárló juthat hozzá a különleges csomagolóanyagban árult üdítőhöz, a Coca-Cola a – korábban is létező – AdeZ nevű növényi alapú italával tölti meg a palackokat.

„Egy olyan papírpalack kifejlesztésén dolgozunk, ami ki tudja elégíteni portfóliónk változatos és összetett igényeit, valamint nagyobb mennyiségben is rövid időn belül előállítható” – mondta el a kidsnews.hu-nak a Coca-Cola Magyarország egyik képviselője. A csomagolás kupakja és bélése jelenleg még újrahasznosítható műanyagból készül, de ez nem lesz így sokáig, a végső cél az, hogy teljes mértékben újra feldolgozható legyen papírként. A vállalat nem tervezi ezzel leváltani a már meglévő csomagolóanyagait, a cél inkább az, hogy legyen egy új csomagolási lehetőség is a már meglévő műanyag, alumínium és üveg mellett.

„A kezdetekben a teszteléshez szerettük volna megtalálni a megfelelő márkát, a megfelelő fogyasztói profilt és a megfelelő partnert, hogy segítsen a kipróbálásban. Ez vezetett minket az AdeZ-hez, Magyarországhoz és a Kifli.hu-hoz” – tudtuk meg a Coca-Cola Magyarországtól. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem fogják majd más piacon, más termékkel is kipróbálni az új palackot, mely alkalmas a vállalat bármely italának a tárolására.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Coca-Cola Magyarország

2017 Kidsnews | All rights reserved