Még 3 napig lehet jelentkezni a középiskolákba


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

2021. február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú köznevelési intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 47,2; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 58,7; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 63,2 pontot értek el.

A nyolcadikosok matematikaeredményeinek átlaga (22,7 pont) pontosan megegyezik a 2020-assal, és több ponttal meghaladja a korábbi évek átlagait. Magyarból 24,4 pontot értek el a nyolcadikos felvételizők. A hatodikosok magyareredményei (31,3 pont) felülmúlják az előző három év teljesítményeit, és matematikából is csak 2018-ban szerepeltek jobban, mint idén (27,3 pont). A negyedikesek magyarátlaga az elmúlt öt évben csak egyszer (2018-ban) haladta meg az ideit (35,3 pont), és akkor is mindössze 0,4 ponttal. Matematikából 27,8 pontot szereztek a negyedikesek.

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint 2021. február 19-éig – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. Fontos, hogy a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Oktatási Hivatal

Fotó: Depositosphoto

2017 Kidsnews | All rights reserved