Mozdonyraktárból artistaképző – A nyugatinál tanulhatnak majd a jövő cirkuszosai


Kovács Barna (19éves) - 7 hónapja

Egy hajdani mozdonyraktárat alakítanak át artistaképző iskolává a Nyugati pályaudvar mellett, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ projektjének első lépéseként.  Erről Fekete Péter beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában az MTI információi szerint.

“A Nyugati pályaudvar mellett, egy régóta üresen álló terület egyik részén fog megépülni a cirkusz, a másik felében valósul meg a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára. Fekete Péter hozzátette, hogy jelenleg a diákok különböző helyeken: pincékben, albérletekben, kis fasori épületben tanulnak.

Szerinte szükség van egy helyre, ahol a diákok biztonságos, a kor kihívásainak megfelelő körülmények között tanulhatnak. “Az új helyre fog kerülni a cirkuszművészet kiegészítő szakmái, így a fény- és hangtechnikusok, porondmesterek képzése is” – jegyezte meg az államtitkár, és kifejtette azt is, hogy a cirkuszművészet az egyetlen művészeti ág, amiben Magyarország az első ötben van, ez indokolja, hogy itt épüljön Európa legkomolyabb cirkuszművészeti központja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved