Star Wars R2-D2, a leghíresebb asztroszer. Most megépítheted a saját droidodat!


T.Thomas (20éves) - 7 hónapja

Megérkezett Magyarországra a legendás R2-D2 droid, melynek aranyos csipogó hangja mindenki szívét megmozgatja a mai napig. Az 1:2 méretanyú R2-D2 funkcióit és interaktivitását tekintve vetekszik a filmből ismert társával.  

A DeAgostini kiadó által megalkotott legújabb gyűjtemény a világ egyik leghíresebb filmes univerzumának a Star Wars saganak talán a leghíresebb szereplőjét hozta el majdnem életnagyságban.

A modell egy interaktív, a robotikai alapjait megmutató eszköz. A nebulók a sorozat elemeivel megismerhetik, hogy a való világban hogyan is történik egy komolyabb játék összeszerelése. Egyszerűségének és részletes szerelési útmutatójának hála, akár egyedül is megtudjuk építeni a droidot, mely a kiadó szerint majd nagy sikerélményt ad.

Ha jól végeztük a dolgunkat akkor funkcióit tekintve a droid két üzemmódban tud majd üzemelni. Az első az SI üzemmód, ilyenkor egy interaktív társként viselkedik, mintázva a filmben szereplő mását, önállóan mozog és ad ki fényjelzéseket, illetve hangot. A második az irányított vezérlés, mely során a felhasználó a beépített rendszert IOS, illetve Android applikáció segítségével vezérelheti kis csillagközi barátunkat

Fontos kiemelni, hogy a robotban beépített kamera és egy kisebb projektor is helyet kapott. A kamera segítségével beállított képeket készíthetünk, konkrét objektumokra fókuszálhatunk a készítés előtt, a projektor segítségével a filmes történet híresebb szereplőinek, Luke Skywalkernek vagy akár Leila hercegnőnek az arcát is kivetíthetjük egy sík egyenesebb területre.

Az irányított üzemmódon belül a droid programozása lehetővé teszi „teremtőjének”, hogy kezelőjének hangját felismerje, és különböző parancsokhoz meghatározott tevékenységeket végezzen el. Esetleges rendszerhibák esetén egy diagnosztikai kijelző segíti majd a felhasználót a hiba forrásának megtalálásában.

 Még egy aranyos funkciót is kaphatunk a droidhoz, amely során a fejegységben elrejtett fénykardot lőhetjük ki a droidból a kezünkbe, pont úgy, mint a Jedi visszatérben Luke Skywalker.

A droiddal kapcsolatos egyéb információkat a kiadó honlapján (www.deagostini.hu/R2-D2) találhattok.

Információs Blokk: A cikk egy finanszírozott együttműködés keretein belül valósult meg, megírásakor az R2-D2 droidot nem állt módunkban kipróbálni, a sorozat lapszámairól információkat a kiadó honlapján a megfelelő menüpontok alatt találhattok! Amennyiben szeretnéd megépíteni a droidot, a gyűjtemény a https://bit.ly/3lLJEZK linkről megrendelhető, a megrendelés során az R2D2PRO promóciós kódot használva egyéb ajándékokhoz juthattok.Forrás:

Támogatott Tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved