Újra lehet kölcsönözni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból


Kovács Barna (19éves) - 9 hónapja

Február 10-e szerdától újra lehetővé teszi a kölcsönzést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK), igaz ez nem úgy fog zajlani, mint a járvány előtt. Csak előjegyzett könyveket lehet átvenni a könyvtár épületeinél.

A FSZEK Központi Könyvtára és valamennyi tagkönyvtára 2020 november 11-e óta zárva tart a hatályos szabályok miatt. A könyvtár a zárvatartás idejére meghosszabbította a több mint 200 ezer aktuális kölcsönzés lejárati idejét, tanulás támogató információs szolgáltatást indított, és elérhetővé tette az előfizetett adatbázisait, amiket regisztráció után bárki használhat. Most a járványhelyzet ellenére a kölcsönzést is újra lehetővé teszi.

Csak előjegyzett könyveket lehet majd átvenni a könyvtárakban, de a FSZEK ingyenessé teszi az előjegyzést minden kölcsönzésre jogosult olvasója számára. A könyveket az épületekbe való belépés nélkül, ajtón vagy ablakon keresztül lehet kikölcsönözni.

A Könyvtári cserepont helyszíneken lehetőség lesz beiratkozásra és a korábban kikölcsönzött könyvek visszavitelére is. A kölcsönzések meghosszabbítása az új szolgáltatás ellenére továbbra is él, csak a könyvtárak újranyitását követően kell majd a november 11-e előtt kivett könyveket visszavinni, sőt utána is 30 napos türelmiidővel számolhatnak az olvasók.

Fontos tudni, hogy ez az engedmény a február 10. után kikölcsönzött könyvekre nem vonatkozik. A Könyvtári cserepont helyszíneken kötelező a maszk használat, és a másfél méteres távolságtartás a többi embertől.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved