Végzet: A Winx Saga – sorozat ajánló


Tomi (14éves) - 9 hónapja

A Fate: The Winx Saga című fantasy-dráma körülbelül két hete debütált a Netflixen. A történet a „Másvilág”-ban játszódik, amit tündérek és lovagok uralnak. Azonban a világot veszély fenyegeti. Mai cikkünkben a sorozat páratlan sztorijáról fogunk beszélni – természetesen spoilermentesen. Ha érdekel, tarts velünk!

A sorozat első perceiben egy gyilkosságot követhetünk nyomon. Egy férfi felriad álmából, mert meghallja birkái hangját. Meglát valamit a fán. Ezután már csak az alvó birkára fröccsenő vért láthatjuk. Egy vágóképpel később már a Másvilágban vagyunk, egy „Alfea” nevű iskolában.

Az alkotókat a Legyek Ura és a Harry Potter varázsvilága inspirálta, a karaktereket pedig Winx Club nevű gyermekmese karaktereiből vették át. Három hatalmas névből merítettek ötletet a készítők, és azt kell mondanom, hogy a sorozat egyáltalán nem lett rossz.

Bloom, a tűztündér főszereplőnk most jár először itt. A mugli-szerű varázslásképtelen szülei tudomása szerint egy Svájci iskolában tanul. Ahogy a másodévesek bemutatják Bloomnak a varázsvilág működését és alapjait, úgy a nézőt is bevezetik a sorozat történetébe. Hamar összebarátkozik szobatársaival. Ami kifejezetten meglepett, hogy

a Másvilágban változatlanul működnek az elektromos ketyerék, így a kommunikációnak nincsenek korlátjai a külvilággal.

A varázsvilágot veszély fenyegeti. „Perzseltek” veszik körül az iskola védvonalát. Mindeközben csavarodik a történet és Bloom szüleinek valósága is elbizonytalanodik. Ez rengeteg kérdést vet fel, ígyhát a lány elkezd nyomozni. Az iskola vezetősége a vészhelyzet miatt nem vár mindenkit tárt karokkal az ügyes-bajos problémáival, de Bloom ügyében még ők is túl titokzatosak.

Vajon sikerül leverni a perzselteket? Kiderül, kik Bloom igazi szülei? Ez csupán két kérdés a sok közül, amikre már csak a sorozatból derül fény. Röviden összegezném a véleményem a „Végzet: A Winx Saga”-ról.

A szinkronnal kapcsolatban nem nyilvánítok véleményt, mivel angolul néztem, de a látványvilág hihetetlenül megfogott. Egyszerűen zseniális volt, ami nem meglepő, ha egy fantasy-sorozatról beszélünk, de most valahogy mégis jobban tetszett. Nem csak a mágikus animációk, de az iskolát körülvevő természet is picit egyedi. A legtöbb sorozat városban játszódik, talán pont ezért hiányzott egy, ami kiszakad az átlagból.

Bár nem láttam az ötletet adó rajzfilmet, a történet sem utolsó. Abban biztos vagyok, hogy nem voltak gyilkos lények és ilyen mértékű fantasy-világ az adaptált gyerekmesében. Kifejezetten örültem neki, hogy nem azonos a történet, csak élő szereplőkkel, bár ha ezt nem figyeljük meg, akkor is látható, hogy mekkora munka van benne. A Harry Potter anno a mindenem volt, de azóta sem találtam olyan filmet/sorozatot, ami ahhoz hasonlóan megfogott volna.

Azt kell mondanom, hogy a Netflix (ismét) rendesen kitett magáért! A „Vézget: A Winx Saga”-ra 9/10 pontnál nem tudnék jobbat adni. Az 1 pont levonás csak is az évadzáró rémes tíz perce miatt jár.

Bár meg tudom érteni, hogy valamivel meg kell tartani a nézőket, azért ez a végződés elég váratlan volt. A sorozatot egy nap alatt végigdaráltam. Ez azonban nem csak velem volt így, hiszen már péntekről szombatra virradva eluralt a Netflix toplistájának első helyét is. Nem csak Magyarországon, vagy Amerikában, hanem szerte a világon! Ez talán megerősítheti az általam leírtakat. A sikeres sorozat jelenleg a Netflix kínálatában található meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved