Április 15-ig lehet jelentkezni felvételi költségeket fedező ösztöndíjra azoknak, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek


kidsnews (127éves) - 8 hónapja

A Stipendium Peregrinum ösztöndíj felvételi költségeket fedező részére április 15-ig még lehet jelentkezni azoknak a fiataloknak, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére felvételiznek – közölte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a pályázaton hétszázezer forintig igényelhető vissza nem térítendő támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, nemzetközi nyelvvizsga díjára és utazási költségre. Eddig 32 nyertes pályázat között majdnem 3 millió forint ösztöndíjat osztottak ki – tették hozzá.

Jelezték: a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló ösztöndíjprogram azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire készülnek felvételizni, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaik alatt és azt követően hasznosítani fogják Magyarországon. Közölték azt is, a pályázatok elbírálása és az eredményről szóló tájékoztatás folyamatosan történik. Az ösztöndíjra nemcsak a hazai, hanem határon túli 17-23 éves magyar fiatalok jelentkezését is várják. Hangsúlyozták, hogy a díjazottak száma nincs meghatározva.

ahol az ösztöndíjprogram részteleiről, és kibővített támogatási lehetőségeiről is bővebben tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved