Augusztusban Diákszínházi Fesztivál


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

2021 augusztus 16-22. között kerül megrendezésre az Országos Diákszínházi Fesztivál Gyomaendrődön. Az Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) által szervezett esemény célja, hogy megismerkedjenek, tapasztalatot cseréljenek egymással a színjátszó csoportok, továbbörökítsék az ODE harminc éves tevékenységét és szakemberek segítségével keressék az innovációt. A versenyhelyzetet a szervezők teljesen háttérbe szorítják.

A fesztivál kapacitása véges, jelentkezés után egy szakmai zsűri ajánlására hívják meg a szervezők az előadásokat, és ezzel együtt természetesen az előadó csoportokat.

A jelentkezéshez ki kell töltenie az érdeklődőknek egy űrlapot minden csoportnak – ezt április 1-ig lehet megtenni – , majd fel kell tölteniük az előadásukat YouTube-ra, és meg kell osztaniuk a zsűrivel.

A szakemberekből álló zsűri szakmai és területi szempontok alapján választják ki a fesztivál résztvevőit.

Az eseményre minden magyarországi és határon túli magyar nyelvű színjátszócsoport jelentkezhet, melynek tagjai 14 és 20 év közötti középiskolás diákok.

A csoport létszámának maximum 20 százaléka lehet 20 év feletti színjátszó is. Nem lehet musicallel, rockoperával és operettel jelentkezni, de más műfaji megkötés nincs. A szervezők kérik, hogy az előadások időtartamának meghatározásakor vegyék figyelembe a csoportok a körülményeket, lehetőségeket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved