Beragadt a kaja? Hogyan mentsük a helyzetet? – etikett szakértőnk segít


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Hiába készíti el az ember tökéletesre a sminkjét, viselkedik kulturáltan, ha nevetés közben a vacsora, vagy extra rúzs kerül a fogainkra, akkor nem lesz a legvonzóbb látvány a társaságban lévőknek, így legtöbben aggodnak, hogy egy apró bakival tönkre tudják tenni a megjelenésüket. Ezúttal is Kibédi Varga Katalin, etikett szakértőt kérdeztük hogyan érhetjük el, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés, ha belenézünk a tükörbe.

Elsőként nézzük mit tehetünk, ha észrevesszük, hogy a fogunkon ragadt az étel egy része?

Ha szerencsénk van, egy alapos szájöblögetés a mosdóban megoldja a problémát. Ellenkező esetben, kreatívabb fortélyokhoz kell folyamodnunk:

egy kis darab papírt (sarkát összehajtogatva) vagy szívószálat (végét összenyomva) talán sikerül kérnünk a mosdóba menet, ezekkel még a makacs ételmaradványokat is el tudjuk távolítani.

Mit tegyünk, ha a saláta maradékok csinosan zöldülnek a barátunk fogsorán?

Ebben a helyzetben is ugyanaz a teendő, mint amikor valakit a nyitott sliccére figyelmeztetünk, kiegészítve azzal, hogy miután felvettük az illetővel a szemkontaktust, ilyenkor elfogadott egy diszkrét kézmozdulattal jelezni a szánk felé.

Akik fogszabályzót hordanak, azok tudják, hogy a fogszabályzóval lehetetlen úgy enni, hogy ne a ragadjon bele az étel, ami beszéd és nevetés közben is jól kivehető a társaság többi tagja számára.

Hogyan lehet ezt lekezelni úgy, hogy együnk is?

Kétségkívül macerásnak tűnik, de az egyetlen megoldás fogszabályozó esetén, hogy készüljünk előre és legyen nálunk fogkefe amikor étkezünk, és az étkezés befejeztével menjünk ki és mossuk meg a fogaikat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved