Ferenc pápa Budapestre látogat


Kovács Barna (19éves) - 7 hónapja

„Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön. Bízunk benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk, és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára” – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményében, melyet Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Dr. Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke írt alá.

A bíboros az MTI-nek elmondta, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjét a városért és a világért mutatják be, ez a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Szokás, hogy erre a pápa is ellátogat. Megjegyezte, hogy az eredetileg 2020-ra tervezett kongresszusra is várták Ferenc pápát, majd az esemény elhalasztása után újra meghívta ő is, és Áder János is az egyházfőt.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust általában négy évente rendezi meg a katolikus egyház. Ez egy liturgikus eseményeket, konferenciát, előadásokat és koncerteket magába foglaló nemzetközi esemény, melynek középpontjában az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztus ünneplése és hirdetésé áll. Az, hogy az átváltoztatás után az oltáriszentségben jelen van Jézus Krisztus, az egyház egyik fontos tanítása, a katolikusok szerint az oltáriszentséget Jézus alapította az utolsó vacsorán, nagycsütörtökön.

Mint az a sajtóban megjelent, Ferenc pápa a napokban Irakban járt, tegnap érkezett vissza Rómába. Ennek különlegessége, hogy ez volt az első pápai út egy síita többségű iszlám országba.

A magyarkurir.hu szerint az utazás főbb állomásai: találkozás Ali al-Szisztani síita nagyajatollahhal, imádság a háborúk áldozataiért és a békéért Moszulban, az Iszlám Állam által meghirdetett kalifátus székhelyén; a keresztények „megölelése” a Ninivei-fennsíkon, ahol Ferenc pápa arra buzdította őket, hogy ne hátráljanak meg a nehézségek előtt, de szívből bocsássanak meg egymásnak, és ne hagyják, hogy elveszítsék a reményt. A pápa a hazafelé tartó gépen mondta egy újságíróval való beszélgetés során, hogy a következő úti cél Budapest lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

magyar kurir

2017 Kidsnews | All rights reserved