Heti Covid-mérleg: Legkorábban április közepén nyitnak majd a sulik


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: A koronavírus-járvány harmadik hulláma még nem tetőzött, de közel lehetünk hozzá. A szennyvízben található víruskoncentráció az egy héttel korábbihoz képest jelenleg stagnál vagy csekély mértékben csökken.

Gulyás Gergely közölte, a kormány arról döntött, hogy ha eléri a 2,5 milliót az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyitnak az óvodák, az általános és a középiskolák.

A pedagógusok oltásával kapcsolatban hangsúlyozta, az oltás továbbra is önkéntes, ezért arra kérik a tanárokat, óvónőket, bölcsődei dolgozókat, regisztráljanak a koronavírus elleni vakcinára.

Úgy vélte, olyan nyitási tervet kell kidolgoznia a kormánynak, amely világos perspektívát ad. Ezt az oltási számoktól függően fogják kidolgozni – fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva beszámolt arról is: az oltási igazolványhoz kapcsolódó jogosítványokról szóló döntést a kormány a nyitási tervvel együtt hozza nyilvánosságra.

Az érettségi megtartására vonatkozó kérdésre elmondta: azt tervezik, hogy május elején tartják az írásbeli, június elején pedig szóbeli vizsgákat, de a járványügyi helyzetből adódóan van lehetőség változtatni.

Kijelentette: azt remélik, hogy május végéig, aki oltás kíván kapni – beleértve a legfiatalabbakat is -, az megkaphatja legalább az első vakcinát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved