Hogyan ápoljuk helyesen a nyűgös, pattanásos kamaszbőrt? Az Eucerin szakértőjét kérdeztük


Papp Júlia (16éves) - 7 hónapja

A pattanásos arcbőr sok tinédzsernek okoz fejfájást, a hormonális változások megviselik a bőrünket, amit legjobban a megfelelő, tudatos arcápolással lehet kezelni. Minden arc, minden bőr, így minden igény is egyénenként változik, a különböző bőrtípusokkal és ápolási rutinnal kapcsolatos kérdéseinkre az Eucerin Medical managere, Kraján Szilvia válaszolt.

Kamasz bőr ápolása egyébként is komoly nehézségeket okoz legtöbbünk számára, van olyan napi ápolási rutin, amit bőrtípustól függetlenül meg kellene csinálni?

 A legfontosabb, hogy megértsük: a mindennapi, rendszeres arctisztítás és ápolás a titok nyitja. Sokan rendszertelen alkalmazással, erős hatású készítményeket választanak, hogy mielőbb eredményt érjenek el a probléma felmerülésekor.

Ezekkel a nem kíméletes megoldásokkal az a gond, hogy túlszárítják az arcbőrt. A faggyúmirigy úgy működik, hogy a bőrfelszínről szerzett információt visszacsatolási rendszerben szabályozza. Azaz, ha a bőrfelszín száraz, ő ezt úgy értékeli, hogy rá kell kapcsolni, és még több faggyút fog termelni.

A felhasználó egy ördögi körbe kerül, ami egy idő után nemhogy nem oldja meg a problémáját, hanem még fokozhatja is. A mi vállalatunk erre külön márkanév alatt fejlesztett termékcsaládot javasol.

Főleg a lányok, elsősorban akik sminkelnek, előnyben részesítik a micellás arclemosót, mert ezt egy korongvattával kell alkalmazni. Itt sokaknak az adja a tisztaságérzet megerősítését, hogy a korongvattán látja, mennyi szennyeződés jött le a bőréről és azt is látja, ha már nem koszolódik a vatta, tehát a bőre tiszta.

A mélytisztító zselé és a micellás arclemosó bázis arctisztítók. Az EGYIKET kell csak használni, de minden reggel és este.

Sokan használnak arcradírt és/vagy tonikot. Ezek plusz arctisztítók, amikre nincs szükség minden nap, pláne nem az egész arcfelületen. Túlszárítja az arcbőrét a felhasználó, illetve a gyulladt léziókat túlmacerálja. Ezeket a készítményeket csak azokon a területeken kell használni, ahol indokolt és ott is 2-3 naponta, vagy kúraszerűen.

Arctisztító tonik: mitesszeres területeken. azaz szemöldökök között, orron, állon leginkább. Az arc többi részén nem kell. A zselé vagy micellás arctisztítás után korongvattával kell áttörölni ezeket a területeket. Ezt már nem kell lemosni. A termék segíti a mitesszerek tisztítását.

Arcradír: elsősorban olyan bőrterületekre javasoljuk, ami egyenetlen. Nem hólyagos pattanásokra, hogy ezeket ki ne szakítsuk, mert úgy nagyobb gyulladást, felülfertőződést érhetnénk el.

A pattanásos bőrűeknél jellemző a vastagabb bőrterületeken a bőr alatti csomók megjelenése pl a homlokon, háton, ezeken a területeken lehet a radírt használni. Felhabosítva masszírozzuk vele egy kis ideig az érintett bőrterületet, majd mossuk le.

Ápolásra nappalra a mattító fluid azért jó megoldás, mert az akné mind a 4 tényezőjére hat:

1. csökkenti a túlzott mértékű faggyútermelést

2. antibakteriális hatású,

3. gyulladáscsökkentő hatású

4. hámlasztó hatású

Mindemellett még mattít is, amelyre inkább nappal van szükség, ezért ezt nappalra javasoljuk.

Éjszakára a bőrmegújító szérum használható.Ez a termék jelentős, 10% hidroxi-komplex tartalmának köszönhetően hámlaszt. Szintén ennek a komplexnek a hatása az antibakteriális hatás is. Már egy hét napi egyzseri alkalmazásnak vizuálisan látható eredményei vannak!

Amennyiben nem pattanásos az arcbőr, akkor is kell napi 2x tisztítani. Nem többször. Reggel és este. A bőrtípusnak megfelelő arctisztítóval.

Ezt követően reggel és este is érdemes hidratáló krémet alkalmazni. Tavasztól fényvédő tartalommal, ami minimum SPF30-at jelent.

Következő cikkünkben a fertőtlenítéstől kiszáradt kézbőrünk ápolásáról kérdeztük az Eucerin Medical managerét, Kraján Szilviát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Bőrünk bőrtípusának megfelelő ápolását az Eucerin támogattaForrás:

Támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved