Március 20. – gombokat lopott a First Lady


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Az exkluzív és drága miami bolt neve Look volt, de Felicidad Noriega, a korábbi panamai diktátor, Manuel Noriega 46 éves felesége 1992. március 20-án úgy döntött, ő nem csak nézelődni fog. A boltból való távozáskor a biztonsági őrök 305 dollár értékű kabátgombot találtak a táskájában, amit az üzletben levő 10 ruhadarabról szakítottak le barátnőjével.

A rendőrség közölte, hogy Panama volt first lady-je és barátja egy általuk törvényesen vásárolt reklámszatyorban próbálta kivinni a boltból a gombokat, összesen 1242 dollár kárt okozva a kiállított  ruhákban. A hölgyek az éjszakát börtönben töltötték, majd 1500 dollár óvadék ellenében távozhattak.

Normális esetben Felicidad a férjéhez fordult volna, hogy elsimítson egy ilyen csip-csup kis ügyet, de a tábornoknak és volt államfőnek ekkorra már megvoltak a maga problémái. Miután az általa kirobbantott háborúban az USA hadserege pár nap alatt gyakorlatilag elfoglalta Panamát, és magát a tábornokot rockzenével kizsarolták Vatikán helyi nagykövetségétől, Noriega kábítószer-kereskedelem, pénzmosás és hasonlók miatt a vádlottak padján ült és hamarosan 40 év börtönbüntetést kapott az USA-ban.

Felicidad ügyvédei végül megállapodtak a miami államügyészséggel, és a vádat kis értékű lopásra, szabálysértésre módosították, és eltekintettek az eljárás folytatásától, amennyiben az asszony tanácsadáson vesz részt vagy közmunkát vállal, és fizet 1320 dollár kártérítést, amit Felicidad Noriega meg is tett.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

.onthisday.com

2017 Kidsnews | All rights reserved