Március 21. – az egyedülálló szülők napja


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

A mai napon azokat a bátor, sztoikus embereket ünnepleljük, akik egyedül, sokszor extra védőháló nélkül nevelnek gyermeket.

A legtöbb egyedülálló szülő nem tervezett módon vált azzá, hanem valamilyen nem kívánt, szerencsétlen és stresszes események következtében. A gyermeknevelése sokszor két szülőnek is nagy feladat, ezért szánjunk egy percet arra, hogy megsüvegeljük azokat, akiknek önhibájukból vagy azon kívül egyedül kell repülniük.

A háztartás, munka, óvoda, iskola, különórák és minden egyéb között elképesztő végiggondolni, hogy az egyedülálló szülők találnak elegendő időt arra, hogy minden nap mindent elintézzenek!

Egyedülálló szülő nevelte többek között Julia Roberts-et, Bradley Wiggins-t és Adele-t is, úgyhogy kijelenthetjük, hogy egyedülálló szülővel is lehetünk tehetségesek és sikeresek. Ennek ellenére az egyszülős családok sokszor plusz akadályokba és hátrányos megkülönböztetésbe ütköznek az életben.

Az egyedülálló szülők olyanok, mint az igazi szuperhősök. Ha ilyen családban élsz, ma mutasd meg apunak/anyunak, mennyire nagyra értékeled a kemény munkáját!

Az egyedülálló szülők napja 1984. óta létezik, amikor az amerikai Janice Moglen újságcikkben indítványozta az egyedülálló szülők napjának létrehozását, hogy az anyák napjához hasonló mértékű elismerésben részesülhessenek a partner nélkül gyereket nevelő embertársaink.

Ronald Reagan elnök hamarosan alá is írta az indítványt, amely március 21-ét hirdette meg az egyedülálló szülők napjának. A választott dátum egybeesett a partner nélküli szülők napjával, ami az USA-ban 1957. óta létezett. Azóta ezt a dátumot elfogadták a világ számos másik országában is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved