Március 31. – a biztonsági mentés világnapja


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Veszítettél már fájlokat, képeket, kontaktokat amiatt, hogy elhagytad vagy elromlott a telefonod, tableted, számítógéped? Ha igen, akkor tudod, mit kockáztatsz, ha nincs biztonsági mentésed.

Emberek, cégek, sőt a játékok üzemeltetői is minden nap hatalmas mennyiségű értékes adatot veszítenek, mert nem tartják be ezt az alapvetést. A biztonsági mentés világnapja azért van, hogy emlékeztessen ennek fontosságára, és legalább évente egyszer mindenki készítsen biztonsági mentést a készülékéről, adatairól.

A biztonsági másolat az összes olyan fájl tartalék másolata egy másik eszközön vagy a felhőben, amelyeket utálnánk elveszíteni. Kevés frusztrálóbb dolog van, mint ha véletlenül kitörlünk vagy felülírunk egy létfontosságú fájlt, vagy a gépünk hibájából nem tudjuk többé megnyitni azt; nem beszélve arról, ha fájlok vagy képek százaival történik ugyanez.

Nem számít, mennyire érzed biztonságban adataidat és eszközeidet, fontos, hogy rendszeresen biztonsági másolatot készíts róluk. Az emberek 30%-a nem gondoskodik ilyen tartalék megoldásról, pedig elektronikus világunkban több száz módja van annak, hogy váratlanul elromoljanak a dolgok. Az adatvesztések 29%-át balesetek okozzák, de nem szabad alábecsülni a vírusokat sem, melyek a statisztikák szerint minden hónapban megtámadják a számítástechnikai eszközök 10%-át.

„De a telefonom mindig nálam van!” mondják erre sokan. Csodás! Akkor Tiéd lehet a világszerte percenként ellopott 113 mobiltelefon egyike. Mi lenne, ha ez megtörténne? A kontaktjaid, az emlékeid, a munkáid mind meglennének máshol? Tényleg érdemes kockáztatni, hogy véletlenül elveszítsd mindezt, miközben a mentési lehetőségek olyan egyszerűen elérhetőek?

Számtalan módon lehet biztonsági másolatot készíteni, a legtöbb mai telefon alapból összekapcsolható valamilyen biztonsági mentési rendszerrel. Az iPhone-oknál az iTunes, az androidos telefonoknál a Google Dokumentumok és a Google backup funkciói rendkívül kényelmes és kifinomult módon nyújtják ezt a kis extra biztonságot.

Megfelelő beállításokkal biztonsági mentés készül adatainkról anélkül, hogy foglalkoznunk kellene vele a mindennapokban. Ha nem valamelyik „gyári” megoldást szeretnénk használni, vagy egyénibb megoldásokra vágyunk, rengeteg olyan hely van az interneten, ahol összefoglalják és összehasonlítják a lehetőségeket. Gondolkozz, végezz egy kis kutatást, és döntsd el, melyik a számodra legmegfelelőbb!

Feltétlenül tartsd szem előtt, hogy adataid, fájljaid mások számára is értékesek lehetnek! Mindig ügyelj arra, hogy készülékeidet és mentéseidet is megfelelően biztonságos, csak általad ismert, egyedi jelszóval védd! Szánj időt ezekre az alapvető dolgokra, hogy megakadályozd, hogy holnapra Te legyél április bolondja!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

daysoftheyear.com

2017 Kidsnews | All rights reserved