Még 2 napig elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

Az országos veszélyhelyzetre való tekintettel a középfokú felvételi jelentkezések elektronikusan módosíthatók március 22. és 25. között. A módosító adatlapok postázására idén nincs szükség.- közölte szerkesztőségünkkel az Oktatási Hivatal sajtóosztálya.

A tanulók a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket: megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek.

Újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak a középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.

Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni, és tanulmányi terület sem törölhető.

A jelentkezés megváltoztatásához módosító tanulói adatlapot kell kitölteni.

A módosító adatlapnak az Oktatási Hivatalhoz (OH) elektronikus formában történő elküldésével a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti. A felvételi módosítás eljárásrendje az OH honlapján olvasható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

OH

2017 Kidsnews | All rights reserved