Sorozatfüggő: Westworld – kirándulás egy feltámadt vadnyugaton


Papp Júlia (16éves) - 6 hónapja

Az HBO GO kínálatában 2016 óta elérhető a Westworld amerikai sci-fi, western és thriller sikersorozat, melynek első évada az HBO saját gyártású műsorai közül a legnézettebb volt, debütáló epizódja az HBO legmagasabb nézettségét hozta egy premier sorozatnak a 2014-es A törvény nevében óta. Jelenleg 3 évada (évadonként 10-10-8 rész) elérhető, és bár hivatalos megjelenési dátuma még nincsen a 4. évadnak, de 2022-re várható leghamarabb a folytatás. 

A történet fő helyszíne egy fejlett technológiájú vadnyugat témájú fiktív vidámpark, Westworld, amit emberszabású droidok laknak és a pénzes vendégek végletekig menő szórakoztatását szolgálják.

A park különlegessége, hogy a robotok összetéveszthetően hasonlítanak az emberre, felépítésükben, kinézetükben, viselkedésünkben, egyedül a teljes öntudat hiánya mutat különbséget. A látogatói élményt növeli, hogy a robotok közt egy következmények nélküli, mégis valóságosnak tűnő világ nyílik meg, ahol korlátok nélkül élhetik ki a vendégek akár legfurcsább vágyaikat is.

így a valóságtól alig különböző korlátok és következmények nélküli világban tehet bármit kedvére a látogató. 

A sorozat látványvilága nagyon kidolgozott, részletes és hű a történet modernitásához, brutalitásához és összetettségéhez, a történet maga pedig erős koncentrációt igényel, tehát ha kikapcsolódás gyanánt keresel valami néznivalót, akkor ez nem a te sorozatod lesz. 

Agymozgató sztorija minden epizódban rácsodálkoztatja a nézőt valami újdonságra, tipikusan az az sorozat, ahol minden második résznél a homlokára csap az ember. A basic robotos filmek fölé emelkedik a kreatív történetszálaival, izgalmas karaktereivel és nagyobb, zavaró logikaibukfenc-mentes felépítésével. 

Évadról évadra egyre véresebb és kacifántosabb, nincsenek túlzottan cenzúrázva sem az öldöklések, sem az agresszív jelenetek, úgyhogy kisebb gyerekeknek és erre érzékenyeknek nem ajánljuk. 

Milyen hosszú?  Részenként 50-90 perc. 

Milyen nyelveken érhető el?  Magyar szinkron illetve felirat is beállítható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Támogatott tartalom


Forrás:

A  cikket az HBO Go együttműködés keretében készítettük

2017 Kidsnews | All rights reserved