Szerinted melyik könyv a legjobb? Szavazz!


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

Szerinted melyik könyv a legjobb? Szavazz!

Kiderült melyik 10 könyvnek van esélye megnyerni a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. Idén 155 tavaly megjelent szépirodalmi mű felelt meg a kritériumoknak, ezekből választotta ki a 212 neves közéleti szereplőből álló szakmai bizottság a legjobb 10-et, melyekből a közönség és egy 5 tagú szakmai zsűri választja majd ki a két nyertest.

A legjobb 10:  

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Grecsó Krisztián: Magamról többet

Halász Rita: Mély levegő

Háy János: A cégvezető

Jászberényi Sándor: A varjúkirály – Nyugati történetek

Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj

Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk

Szabó T. Anna: Szabadulógyakorlat

Tompa Andrea: Haza

A szakmai bizottság tagjai voltak többek között Al Ghaoui Hesna, Arató László, Barabási-Albert László, Bazsányi Sándor, Bárdos András, Bojtár B. Endre, Bombera Kriszta, Bus István, a Budapesti Fesztiválzenekar tagjai, Danks Emese, Demeter Szilárd, Enyedi Ildikó, F. Tóth Benedek, Fáy Miklós, Fehér Boldizsár, Filipov Gábor, Finy Petra, Forgách András, Gazda Albert, Gyurkó Szilvia, Haász János, Jónás Vera, Kemény István, Kemény Zsófi, Király Júlia, Legát Tibor, Ott Anna, Sándor Pál, Szabados Ágnes, Vecsei H. Miklós és Zacher Gábor is.

A Libri irodalmi díjat odaítélő öttagú zsűri tagjai: Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója; Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház társulatának tagja; Károlyi Csaba Artisjus-díjas irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató; Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

A Libri irodalmi közönségdíjat az olvasók szavazatai alapján ítélik majd oda a legjobbnak. Szavazni március 25. és május 2. között lehet a Libri weboldalán, és meg is éri, hiszen kisorsolnak a szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot, melyek az idei 10 legjobb könyvet tartalmazzák. A Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat májusban adják majd át. Te kire szavazol?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved