Thor: A mennydörgés istene


Orbók Réka (22éves) - 7 hónapja

Manapság ha a Thor nevet említjük, akkor a legtöbb embernek inkább a Marvel által megformált szuperhős ugrik be, mint maga a Skandináv mitológiai alak. Pedig, ha hiszitek ha nem anno 1962-ben róla mintázták a ma már nagy népszerűségnek örvendő istent.

A Stan Lee által létrehozott univerzumban a rengeteg karakter néha önálló, néha közös kalandozásainak sokszor a végét sem látjuk, főleg ha a képregényekre gondolunk.

Ezért is örültem meg, mikor az egyik kedvenc képregényhősöm kemény kötetes nagy könyvét foghattam a kezemben. Ez a Thor: A mennydörgés istene, mely a Thor: God of Thunder sorozat első 11 kötetét foglalja magába és önálló történetként is sikeresen megállja a helyét.

Mondanom sem kell, hogy minden van benne ami a délutáni jó szórakozáshoz kell.

Univerzumokon átívelő nyomozás eltűnt istenek után, egy ősi fenyegetés és persze az elengedhetetlen hallhatatlan főgonosz. Rengeteg akciójelenet, több szálon futó cselekmény és néha még más közkedvelt karakterek is felbukkannak. Az alapsztoriról annyit, hogy Thor felfedezi, hogy az egyik bolygóról eltűntek az istenek, így nyomozásba kezd, bár azt suttogják, hogy az Istenölő a tettes.

Az olvasás élményére erősen rátesz a grafika szépsége és stílusa. Nem az általános rajzosabb, mese szerű látványvilág fogad minket, hanem egy sokkal inkább komolyabb, élethűbb ábrázolás, mely végigkalauzol minket az univerzumokon.

Ez egy kicsit komolyabb hangvételű főhős, mint amit az MCU lefest nekünk a filmein keresztül, de ha valaki tényleg szereti ezt a karaktert akkor mindenképpen egy kihagyhatatlan darab.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Támogatott tartalom


Forrás:

Az olvasás élményéhez a könyvet a Fumax kiadó biztosította

2017 Kidsnews | All rights reserved