Tisztítsuk meg együtt a természetet


kidsnews (127éves) - 7 hónapja

 A koronavírus miatti korlátozások pozitív hatása, hogy nagyban megnövekedett a kirándulók, túrázók száma az országban, azonban ennek következtében nőtt a környezet terhelése is. A kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túra során felgyülemlő szemetüket a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve. Sajnos az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét, ami a nemtörődőm kirándulóknak vagy a szélnek köszönhető, de például az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.

A Tavaszi nagytakarítás: Tisztítsuk meg együtt a természetet! kampány célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megmutathatja a nagyvilágnak, hogy mennyivel tette élhetőbbé a természetet.

A kampányhoz sok más szervezet csatlakozott, akiknek szintén fontos a környezetünk tisztasága. A mozgalom mögé egy emberként sorakozott fel számos véleményvezér is annak érdekében, hogy az üzenet minél több emberhez eljusson. A kampány élére Szakács Gergő, énekes a Follow The Flow frontembere állt, aki rádióreklámban buzdít mindenkit a környezetünk megtisztítására.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

OTS Üzleti Sajtószolgálat

2017 Kidsnews | All rights reserved