Válaszd ki Te a Lánchíd felújításának mottóját!


Kovács Barna (19éves) - 6 hónapja

Budapest vezetése és a BKK a fővárosiakra bízza, hogy mi legyen a mottója a Lánchíd felújításának-írja a bkk.hu. Négy Lánchíddal kapcsolatos irodalmi idézet közül lehet választani. A mottót az építkezést eltakaró felületeken és kommunikációs anyagokon láthatjuk majd viszont.

A kivitelező A-Híd Zrt. március 17-én részlegesen átvette a munkaterületet, ezzel egy időben lezárták a híd környékét és a járdákat a gyalogosok elől, ők várhatóan csak a híd elkészülését követően, 2023-ban vehetik újra birtokba. Az autóval közlekedők elől előreláthatólag csak júniusban zárják le a hidat, és már 2022 decemberében visszatérhetnek rá.

A felújítás során többek között kijavítják a híd acélszerkezetét, újjáépítik a meglévő közúti pályalemezt és a járdákat, restaurálják a korlátokat és a szobrokat, rendezik a Duna medret és kicserélik a világítást. A lehetséges mottók Krúdy Gyula: Hídavatás, Kosztolányi Dezső: Lánchíd, Száraz György: Budapest–dekameron, A híd és Szerb Antal: A Varázsló eltöri pálcáját című művéből vett részletek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

BKK

2017 Kidsnews | All rights reserved