7 jel, hogy a legjobb barátod többre vágyik a barátságnál


Remi (18éves) - 5 hónapja

A szeretet sokarcú érzelem, rengeteg módon megnyilvánul az emberek életében. Szeretjük a családtagjainkat, a barátainkat, a párunkat vagy akár házikedvenceinket. Habár az érzés különböző formáit fejezzük ki, attól függően, hogy milyen viszonyban vagyunk az adott személyekkel, sokszor nem egyszerű meghatározni, hogy milyen jellegű ez a szeretet.

Kamasz és fiatal felnőtt fejjel ez még nagyobb kihívást jelenthet, hiszen az érzelmek felfedezése romantikus vonatkozásban még újdonság. Tapasztalatok nélkül pedig nehéz eligazodni ebben a cseppet sem egyszerű világban.

  Íme, 7 jel, hogy a legjobb barátod többre vágyik:

  1. Mindenki azt hiszi, hogy jártok

Mindenki, akivel találkoztok, azt feltételezi, hogy egy párt alkottok? Sok családtag és barát meg van győződve arról, hogy össze fogtok jönni? Talán azért gondolják ezt, mert látnak valamit, amit te nem. Mindig jó kedve van, ha veled lehet. Másként kezel, mint a többi barátját. Ezek annak a jelei lehetnek, hogy többet lát benned szimpla barátnál.

  • Sokat pihenteti rajtad a szemét

Észrevetted már, hogy a barátod figyel téged, miközben te nem nézel rá? Ez egy másik jele lehet a vonzalmának, amit túl félénk bevallani. Gyakran, ha gyengéd érzelmeket táplálsz valaki iránt, nem tudod megállni, hogy ránézz, miközben beszél vagy elhalad előtted. A jelenléte könnyedén elvonja a figyelmed, csak őt látod és semmi mást.

  • Gyengéd testi kontaktus

Megölel minden alkalommal, mikor találkoztok. Fogja a kezed, ha sétáltok. Köréd fonja a karjait. A válladra hajtja a fejét. Ezek a vonzalom nonverbális jelei. Ha a legjobb barátod kedvel téged, természetes, hogy közel akar lenni hozzád, amennyire csak tud.

  • Veled figyelmesebb, mint másokkal

Különös érdeklődéssel fordul feléd? Figyelmesebben viselkedik veled? Ha mindig extra energiát fektet abba, hogy boldog legyél, elképzelhető, hogy többre vágyik puszta barátságnál. A teljes figyelmét élvezed, mikor együtt vagytok. Felvidít, ha rossz kedved van és félretesz mindent, hogy találkozni tudjatok.

  • Emlékszik az apróságokra is

Ha a legjobb barátod emlékszik minden apróságra és aranyos gesztusokat tesz ezekkel kapcsolatban, talán azt próbálja elmondani, hogy kedvel téged. Nagy gondot fordít arra, hogy észben tartsa, mi érdekel, és mi tesz boldoggá téged. Mindez megmutatja, hogy fontos vagy neki, talán fontosabb, mint egy barát.

  • Nagyon védelmező

Úgy érzed, a legjobb barátodnak magasabb elvárásai vannak a partnereddel szemben, mint neked? Úgy tűnhet, az ő szemében soha senki nem lesz elég jó neked. Mindig védelmezően lép fel és tudatja veled, hogy szerinte miért nem jó az aktuális személy. Miközben azt gondolod, hogy csak meg akar védeni, a háttérben az húzódhat, hogy ő szeretne veled lenni.

  • Nem érdeklődik más iránt

Ha a legjobb barátod nem igazán érdeklődik más iránt, jelentheti azt, hogy többet szeretne tőled. Mindenről beszélgettek, kivéve a szerelmi életéről, nem számít, hányszor kérdezel rá. Ha mindig minden idejét veled töltené, az egy elég erős jel.

Ha úgy gondolod, a megérzésed helyes, érdemes saját magad is megvizsgálnod és tisztáznod, hogy mit érzel a másik iránt.

A kommunikációnak kulcsszerepe van az emberek életében.

Ez itt sincs másként, mindenképpen ajánlatos beszélnetek erről, elvégre ez az egyetlen módja, hogy biztosan tudd az igazságot. Ha tévedtél a barátod érzéseivel kapcsolatban, lezárhatod, és nem kell tovább ezen rágódnod, ha igazad lett, fontos, hogy teljesen őszinte legyél vele, mert csak így tudjátok együtt kezelni a helyzetet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Psych2go

2017 Kidsnews | All rights reserved